Bøger / faglitteratur / cases

Børn med særlige behov : en praksisguide i rummelighed


Beskrivelse


Brugbare, pædagogiske redskaber til, hvordan børn med særlige behov kan rummes i skolen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2010

af

af

Hans-Christian Uth

d. 17. sep. 2010

Bogen henvender sig til de personalegrupper i skoler, som kommer i kontakt med elever med særlige neurologiske vanskeligheder. Den henvender sig til læseren i I- og jer-form, fordi den meget rigtigt formoder, at der altid vil være tale om et team, som står over for udfordringerne. Bogen giver både nyttig baggrundsviden og konkrete, overskuelige og realitiske redskaber i forhold til de mange problemtikker, der opstår i samværet med de nævnte vanskelige børn.

Bogen har fire hovedkapitler, hvoraf det første giver et overordnet teoretisk indblik i neurologisk betingede vanskeligheder. De vigtigste elementer i diagnosearbejde omtales, og der gives case-eksempler på problematikkerne. Kapitel to fortæller om den anbefalede daglige praksis, som bl.a. indbefatter fysiske rammer, krav og støtte, rammer og overblik. I tredje kapitel gås tættere på den særlige praksis som er fornøden, og der præsenteres en lang række konkrete teknikker, redskaber og hjælpemidler - igen med illustrerende cases. Fjerde kapitel er helliget den vanskelige adfærd, hvor der er brug for særlig indgriben. Bogen afsluttes med et kapitel om selvfremstillede redskaber, kopiark med forproducerede redskaber, et uhyre nyttigt minileksikon med henvisninger samt en omfattende litteraturliste.

Antallet af titler om rummelighed og anerkendende tilgang til elever med særlige behov er efterhånden betragteligt, men værktøjsbøger som denne findes ikke.

En meget kompetent og anvendelig praksisrettet bog, som kan afhjælpe et stort og stigende behov i folkeskolen.


Undervisere.dk

Årg. 5, jan. (2011)

af

af

Flemming Platz

Årg. 5, jan. (2011)


Læsepædagogen

Årg. 59, nr. 4 (2011)

af

af

Sanne Kjerstein Madsen

Årg. 59, nr. 4 (2011)


Unge pædagoger

2010, nr. 5

af

af

Jesper Larsen

2010, nr. 5