Bøger / faglitteratur

Børn og angst : håndbog til forældre og andre voksne omkring barnet


Beskrivelse


Viden om hvordan man støtter et ængsteligt eller angst barn bedst muligt og hvilke muligheder der er for professionel hjælp. Med beretninger fra familier med angstramte børn.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2014

af

af

Lis Pedersen

d. 2. juni 2014

Bogen henvender sig til forældre, lærere og pædagoger omkring det barn, der lider af angst ud over det normale. Pårørende kan også fint læse den.

Forfatterne arbejder alle på Angstklinikken for Børn og Unge, Psykologisk Institut Aarhus Alle 3 har en del videnskabelige artikler m.m. Angsten kan vise sig som bl.a. separationsangst, socialfobi, panikangst og OCD. De arbejder med et behandlingsprogram, "Cool Kids", som bygger på kognitiv adfærdsterapeutiske (KAT) principper. Bogens første del er en grundig gennemgang af, hvordan et behandlingsforløb kan forme sig. Anden del er beretninger fra familier med et angstramt barn. Det er både forældre og barn der udtaler sig. Og der er ca. 10 sider til hver familie, så man får et nuanceret billede af både familien og behandlingens kvaliteter. Alle forældre videregiver enkle gode råd til andre forældre. 1. del er meget fint formuleret uden brug af fagudtryk, så man får hurtigt en fornemmelse af, hvordan terapien foregår og virker.

Der er skrevet meget lidt om KAT til børn med angst, Bange, mere bange, angst : når børn og unge får psykiske problemer, 2004 er den nyeste, så denne bog vil være kærkommen for målgruppen.

Det er en velskrevet bog om en behandlingsform, der kan hjælpe den gruppe børn, som lider af angst i alle afskygninger.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 51, nr. 5/6 (2014)

af

af

Grete Binger

Årg. 51, nr. 5/6 (2014)


Sundhedsplejersken

Årg. 37, nr. 3 (2015)

af

af

Benedicte Engstrup

Årg. 37, nr. 3 (2015)