Bøger / faglitteratur / opgaver

Børn og skriveglæde : ideer og øvelser til undervisning i kreativ skrivning


Beskrivelse


Øvelser og skriveforløb til arbejde med fiktionsskrivning for børn, også dem, der er mindre skriftstærke. Primært tilpasset børn mellem 10 og 13 år, men også med konkrete forløb for 7 til 10-årige og 13 til 17-årige.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. jan. 2019

Inspirerende håndbog for grundskolens undervisere med forslag til skriveaktiviteter af både kortere og længere varighed, som giver børn og unge lyst til at åbne op og skrive løs. Bogen har relevans for grundskolens dansklærere samt lærerstuderende.

Christina Englund er ikke lærer, men en forfatter, som ud over selv at skrive bøger også tager ud på skoler og laver skrivekurser med elever. Denne udgivelse er skrevet på baggrund af hendes erfaringer fra disse skrivekurser. Bogen er bygget op i tre dele. Den første del præsenterer tankerne bag skriveforløbene. Anden del går i dybden med selve tilrettelæggelsen af undervisningen og de forskellige øvelser. Og tredje del gennemgår konkrete forløb af 4 gange 2 timer målrettet henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling.

Det er en både glad, letlæst og inspirerende bog fyldt med masser af skriveaktiviteter, som er lette at gå til og overføre til egen undervisningspraksis. En bog som kan hjælpe lærere med at skabe skriveglæde og få eleverne til at turde fortælle løs uden hæmninger.

Bogen kan læses sammen med mere teoretiske udgivelser for undervisere som eksempelvis På sporet af god skriveundervisning.


Læsepædagogen

Årg. 67, nr. 5 (2019)

af

af

Birgitte Looff Schmidt

Årg. 67, nr. 5 (2019)