Bøger / faglitteratur

Børn og unge i sorg : faglig støtte til børn og unge som oplever alvorlig sygdom eller dødsfald i nærmeste familie


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. nov. 2010

Alle professionelle, som arbejder med børn og unge, vil før eller siden skulle bidrage med støtte i forbindelse med alvorlig sygdom eller dødsfald i familien. Skolerne og institutionerne har udviklet handleplaner. Men hvordan støtter man egentlig bedst muligt på både kortere og længere sigt? Det tager denne bog fat på meget konkret og professionelt. Bogen har relevans for alle faggrupper, som møder børn i sorg, eksempelvis lærere, pædagoger, psykologer og sygeplejersker.

Bogen fortæller om børn og unges mangfoldige perspektiver og reaktioner på sorgoplevelser samt hvordan dette kan påvirke deres hverdag og væremåde gennem meget lang tid. Bogen præsenterer derudover en lang række metoder og ideer til professionelles arbejde med at hjælpe børn og unge gennem sorgen. En velskrevet og virkelig god udgivelse, som er et eminent redskab til sorgbearbejdelse.

Krisepsykologen Atle Dyregrovs Sorg hos børn : en håndbog for voksne, 2007, er en anden god udgivelse om emnet på fagligt niveau med denne udgivelse. Kræftens Bekæmpelse har udgivet en række virkelig gode materialer i serien Om sorg, som er lette for fagpersoner at anvende til sorgarbejde med børn helt nede fra dagplejealderen og op gennem skoletiden.

God fagbog om hvordan fagpersoner kan hjælpe børn og unge i sorg. Bogen bør læses og efterfølgende stå ved siden af institutionernes handleplan til når uheldet pludselig er ude og der er behov for hjælp.


Undervisere.dk

Årg. 5, feb. (2011)

af

af

Gitte Ullstad

Årg. 5, feb. (2011)


Danske kommuner

Årg. 42, nr. 6 (2011)

af

af

Per B. Christensen

Årg. 42, nr. 6 (2011)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 2 (2011)

af

af

Hannah Wang-Dantzer

Årg. 48, nr. 2 (2011)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 2 (2011)

af

af

Hannah Wang-Dantzer

Årg. 48, nr. 2 (2011)