Bøger / faglitteratur / biografier

Børn, skab nyt : 10 scener fra Wagners musikverden


Beskrivelse


Indføring i komponisten Richard Wagners (1813-1883) liv og værk med alle dets modsætninger, med refleksioner over Wagner som kunstner og menneske og om hans betydning i dag.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2013

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 15. maj 2013

For den alment interesserede i klassisk musik er denne bog meget anbefalelsesværdig, og den giver et solidt overblik over Wagners liv og værk og alt det, eftertiden har ment og mener om hans kontroversielle musikværker.

Jakob Levinsen kender vi på bibliotekerne som en meget dygtig formidler af klassisk musik, fx hans Den store musik, hvori der også er et afsnit om Richard Wagner, der er emnet for hans nye bog. Anledningen er selvfølgelig 200-året for Wagners fødsel den 22. maj 1813 - et par uger efter vores egen Kierkegaard. Bogens ti kapitler giver en krologisk gennemgang af Wagners liv, og samtidigt introduceres hans 13 operaer med nogle spændende og aktuelle kommentarer og fortolkningsmuligheder, der peger på, hvorfor operaerne fortsat er en stor kilde til inspiration. Wagner slægtningenes forvaltning af komponistens musik, som jo især i tiden før og under 2. verdenskrig blev sat i nær forbindelse med nazisterne, fortæller Levinsen også interessant om sidst i bogen, som han slutter med en relevant oversigt over standardværkerne i forskningen i Wagner.

Jakob Levinsens nye bog vil være det naturlige førstevalg for den Wagnerinteresserede låner, der efterfølgende kan fortsætte med Henrik Nebelongs mere detaljerede biografi. Berry Millingtons netop udsendte Wagnerbiografi er rig på farveillustrationer.

En særdeles velskrevet introduktion til Richard Wagner, og den kan anvendes bredt til alle musikinteresserede.


litteratursiden.dk

d. 11. juli 2013

af

af

Torben Wendelboe

d. 11. juli 2013

En ganske fremragende introduktion til Richard Wagners liv, virke og musikalske univers. Bogen markerer 200-året for komponisten Richard Wagners fødsel, og fortællingen om hans liv og virke er i meget...


Weekendavisen

d. 31. maj 2013

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 31. maj 2013