Bøger / faglitteratur til børn

Børn under holocaust


Beskrivelse


Beretninger om de børn, der kom i koncentrationslejre under holocaust samt vidnesbyrd fra børn, der flygtede, skjulte sig og overlevede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 22. juli 2014

Holocaust gik særlig hårdt ud over børnene, over 1 million blev dræbt. Fagbogen fortæller historien om nogle af disse skæbner. Den er især interessant for 12-14-årige.

Bogen behandler et uhyggeligt kapitel af verdenshistorien, nemlig nazisternes folkedrab, her især børnenes skæbne. Den beskriver, hvordan nazisterne overtog magten og besluttede sig for at udslette millioner af jøder og andre, som de betragtede som "undermennesker". Gennem fotos, billeder og udtalelser fra jødiske børn fortælles om nogle af dem, der var heldige at overleve og om nogle af dem, der blev dræbt. Forfatteren har skrevet mange andre fagbøger om historiske begivenheder.

Bogen er barsk læsning, men hverken billeder eller tekst er unødvendigt grusomme. Emnet er ikke helt let, men sproget er enkelt og der findes gode forklaringer på svære ord. En vigtig bog om et ubehageligt afsnit af historien, som det er vigtigt, at vi ikke glemmer, hvis vi skal forhindre, at noget lignende gentager sig. De mange børn, hvis historie fortælles i bogen, gør verdenshistorien levende, tankevækkende og skræmmende.

Der findes mange fagbøger om 2. verdenskrig og jødeforfølgelser - og også en del med fokus på børnene, fx: Leysons: Drengen på Schindlers liste og serien: Unge vidner til holocaust.Informationer og udgaver