Bøger / faglitteratur til børn / bibelhistorier

Børnebibelen


Beskrivelse


46 udvalgte bibelhistorier fra Det Gamle og Det Nye Testamente, bl.a. historierne om Adam og Eva, Noas ark, Drengen i sivkurven, David og Goliat, historien om Maria og Gabriel samt historierne om Jesu fødsel, dåb og nogle af historierne med disciplene.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2017

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 1. feb. 2017

Flot ny udgave af Børnebibelen. Bibelhistorier genfortalt for børn af Johannes Møllehave. Højtlæsning fra 6-10 år.

I alt 46 udvalgte bibelhistorier fra Det Gamle og Det Nye Testamente. Hver historie består af en tekst med mindst en helsides illustration. Historierne er af varierende længde, og bogens første historie er Adam og Eva. Herefter følger kendte historier som fx Noas ark, Drengen i sivkurven og David og Goliat. Bogens anden halvdel er fra Det Nye Testamente og starter med historien om Maria og Gabriel. Herefter følger historierne om Jesu fødsel, dåb og nogle af historierne med disciplene. Alle kapitler slutter med en rimet gendigtning af historien. Forrest en indholdsfortegnelse med kapiteloverskrifter, sideangivelser og henvisninger til skriftsted i Bibelen. Denne 2. udgave er med nye illustrationer af Charlotte Pardi. Teksten er uændret i forhold til 1. udgaven fra 1996.

En dejlig ny udgave af Børnebibelen. Sproget virker stadig levende, forståeligt og nutidigt. Møllehave får sammenhæng i historierne, og visse steder forklarer han ting og begivenheder for læseren på en børnevenlig og ligefrem måde. Charlotte Pardis skønne billeder giver historierne et moderne og charmerende udtryk med et strejf af humor. En klassiker med nye smukke illustrationer.

Min børnebibelBibelhistorier medtager flere bibelhistorier, men med en kortere tekst. Bibelhistorier er for ældre læsere og fortolker historierne lidt mereMin børnebibel medtager flere bibelhistorier, men med en kortere tekst. er for ældre læsere og fortolker historierne lidt mere.