Bøger / faglitteratur

Børnebørn : en antologi om bedsteforældre og deres børnebørn


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 22. okt. 2010

For bedsteforældre, der her kan nyde en række kendte personers vidt forskellige tilgang til børnebørn. Også for andre 99.4 læsere i den lidt ældre aldersklasse, der her kan få en ny vinkel på en række kendte menneskers liv.

30 kendte personer, en del forfattere og skuespillere, en politiker, et dansktop par fortæller om, hvordan de opfatter rollen. Flere kommer ind på, hvilket forhold de havde til egne bedsteforældre. Fælles for indslagene er glæden ved børnebørnene, men der er alle grader af tilknytning. Fra Lone Dybkjær der har børnebørnene fast hver fredag til Barbara Gram, der i mange år var bedste på langdistance. Maria Giacobbe skiller sig lidt ud med beskrivelsen af barndomslivet i den store sardiske familie, hvor man ikke gjorde stads ud af forholdet. Her er også papbedsteforældre og reservebedsteforældre. Hvert afsnit følges op af en kort levnedsbeskrivelse. Redaktøren er magister i filmvidenskab og har tidligere udgivet bøger om film, citater, en samtalebog osv. Imellem de små historier optræder citater fra Kan bedsteforældre danse, 2007.

I disse år udkommer en række bøger om at være bedsteforældre, det er praktiske guides om hvordan man skal forholde sig for at få et godt forhold børnebørnene. Det nyeste skud er Edel Hildebrandts bog Superbedste, 2010, der også giver en række gode råd. Her får vi mere indirekte gode råd gennem de personlige historier.

En hyggelig og letlæst lille bog, der viser en anden side af en række kendte mennesker.


litteratursiden.dk

d. 20. dec. 2010

af

af

Litteratursiden

d. 20. dec. 2010

Hjertelige og underholdende er de, udklippene fra et liv med børnebørn, og der er store og mangfoldige tanker om det at være bedsteforældre "Børnebørn - En antologi om bedsteforældre og deres børnebør...