Bøger / faglitteratur til børn / meditationer

Børnemeditationerne i mit hjerte


Beskrivelse


Fire meditationer til oplæsning for børn fra 3 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 17. dec. 2015

Ønsker du at skabe en god puttestund og hjælpe dit barn til at slippe dagens tankemylder? Disse guidede børnemeditationer kan oplæses for børn fra 3 år og op. Bogen er bedst egnet til brug i familien, men kan også bruges af pædagoger til mindre børnegrupper.

Indledningsvis beskrives formålet med børnemeditationer og læseren instrueres i hvorledes bogen anvendes. Dernæst følger bogens 4 meditationer, der bør læses i kronologisk rækkefølge, en ad gangen og gerne med nogle dage imellem inden man går videre. Meditationerne læses højt for barnet, med indlagte pauser og med mulighed for at indsætte barnets navn hist og her. Læsningen kan foregå ved sovetid, men også midt på dagen. Efter meditationerne opfordres den voksne til at reflektere over forløbet.

De sarte og pastelfarvede illustrationer sætter tonen for de 4 smukke børnemeditationer, der har til hensigt at hjælpe barnet til at finde indre ro og selvkærlighed. Børn vil nyde forældrenes nærvær og stemme og vil givet glide lettere ind i søvnen efterfølgende. Bogen kan let tages med ind i hverdagen og vil kunne skabe et tiltrængt rum til fordybelse for (måske) stressede voksne og børn.

Flere oplæste børnemeditationer kan findes i Carsten Sommerskovs lydbøger, fx Du er super sødKaninen der så gerne ville sove. I Kaninen der så gerne ville sove benytter forfatteren sig også af redskaber fra mindfulness, når børnene skal hjælpes til at soveFlere oplæste børnemeditationer kan findes i Carsten Sommerskovs lydbøger, fx Du er super sød. I benytter forfatteren sig også af redskaber fra mindfulness, når børnene skal hjælpes til at sove.