Bøger / faglitteratur til børn

Børnemotorik : udvikling og sammenhæng


Beskrivelse


Bl.a. om småbørns bevægeapparat, udviklingen af balanceevne og muskulatur, sidde-, stå- og hvilestillinger samt om mulighederne for en naturlig fysisk udvikling i et sundt bevægelsesmiljø.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Arne Olesen

d. 19. dec. 2018

Dette er en bog om børnemotorik eller bevægelsesudvikling hos børn. Bogen er den første samlede fremstilling på dansk om emnet og henvender sig i første række til småbørnspædagoger, men må siges at være en meget væsentlig bog, der er af interesse for alle, der har med børn at gøre. Forældre, der gerne vil følge deres eget barns udvikling intensivt, kan finde megen hjælp og vejledning i bogen. Forfatteren lægger stoi vægt på sammenhængen i barnets udvikling og påpeger stærkt, at den motoriske udvikling er et væsentligt led i helhedsudviklingen, sideordnet med intellektuel, følelsesmæssig og social udvikling. Hver af disse 4 elementer virker under gunstige forhold fremmende på hinanden, under ugunstige hæmmende. Bogens 2 hovedkapitler er om den fysiske udvikling og om forskellige bevægelsers udvikling hos børn fra 0 til 7 år. At beklage er manglende indholdsfortegnelse og register samt pauver kvalitet i illustrationer. Til folkebiblioteker og skolernes lærerbibliotek.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Hanne Brøbeck

d. 18. dec. 2018

Ny udgave af en over 20 år gammel klassiker. Efter en kort redegørelse for barnets fysiske udvikling gives en grundig Og instruktiv gennemgang af fosterets og småbarnets bevægeudvikling. Etkapitel fortæller om etniske forskelle hvad angår træning af børns motorik, et andet giver gode ideer til stimulering af udviklingen. Der gøres hele tiden opmærksom på den tætte sammenhæng mellempsykisk og fysisk udvikling. Afsluttende en ordliste, en omfattende litteraturliste også til fremmedsproget litteratur og et stikordsregister. Illustreret med fotografier, der støtter teksten på eninstruktiv måde. Først og fremmest en lærebog for pædagoger og personale i sundhedssektoren, men bogen kan også læses af engagerede forældre. Denne nye, radikalt omskrevne, udgave bør alle stederafløse tidligere udgaver. Det er et emneområde i stadig udvikling.


Specialpædagogik

Årg. 21, nr. 4 (2001)

af

af

Gudrun Gjesing

Årg. 21, nr. 4 (2001)


Berlingske aftenavis

d. 14. mar. 1968

af

af

Lis Rønning Jølver

d. 14. mar. 1968