Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Børnene fra Sølvgade


Beskrivelse


Fire søskende har en hemmelighed - deres mor er forsvundet, og de bor alene. Men kan man egentlig klare sig uden voksne? Og hvor længe kan man skjule sig for Kommunetrolden?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2019

af

af

Mette Balle Christensen

d. 6. maj 2019

Fire søskende har en hemmelighed - deres mor er forsvundet, og de bor alene. Men kan man egentlig klare sig uden voksne? Og hvor længe kan man skjule sig for kommunetrolden? Højtlæsningsbog for 8-10-årige.

Katinka bor med sine tre søskende i Sølvgade. Deres mor forsvandt for ti måneder siden og nu klarer de sig selv. De lever af morens efterladte penge og det, de kan skrabe sammen ved at samle flasker og "skralde" om natten. Petra, som er den yngste, skal snart starte i skole, men uden mor, kan hun ikke blive meldt ind. Derfor må børnene skaffe en voksen. De ansætter manden Nelly, som er homoseksuel og går i dametøj. Han får hurtigt styr på børnenes hverdag og alt går godt, indtil Nelly får fornemmelsen af, at noget omkring børnene ikke er, som det skal være.

Når man som læser accepterer, at handlingen på ingen måde er realistisk, kan man overgive sig til den søde historie om de fire søskende, der ansætter jordens dejligste og sjoveste homoseksuelle mand som husholderske. I det hele taget er historiens personer meget sympatiske og på trods af den egentlig ubærlige situation børnene står i, er tonen positiv og munter gennem hele bogen.

Har man lyst til læse mere om det, at mangle familiemedlemmer og skaffe sig nogle flere kan man læse Aksel Højhus får en familie.


Berlingske tidende

d. 24. maj 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 24. maj 2019


Weekendavisen

d. 14. juni 2019

af

af

Erik Barkman

d. 14. juni 2019