Bøger / faglitteratur til børn

Børnenes bog om kunst


Beskrivelse


Under afsnittene Tidlig kunst, Moderne kunst og Billedhuggerkunst gives oplysninger om stilarter, teknikker, berømte maleres og billedhuggeres liv og værker samt hvordan en række berømte kunstværker er blevet til.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2010

af

af

Jesper Holtoug

d. 5. okt. 2010

En stor og flot billedfagbog om verdenskunsten gennem tiderne. Typisk Dorling Kindersley-produktion med en overdådighed af flotte billeder, faktabokse, hovedhistorier og sidefortællinger. Flot og spændende at bladre i allerede fra 6-7 års alderen, men skal man forstå bogens opbygning, sprog og indhold, bør man nok have rundet de 12 år. Stor, flot og effektfuld bog, der nok skal lande i hænderne på interesserede uden yderligere formidling.

Bogen kan i sin opbygning minde om et web-site med forskellige indgange til emnet. Bogen er opdelt i tre hovedkapitler, nemlig: "Tidlig kunst", "Moderne kunst" og "Billedhuggerkunst" og desuden opdelt i forskellige fokusområder med hver sin symbol-markering: "Kunstnerprofil", "Stilart" osv. Verdenskunsten beskrives kronologisk med et kalejdoskopisk virvar af forklarende tekster og gode billedeksempler. Disse har ikke éntydigt "børnefokus", men er traditionelt og voksen-typisk.

Der findes mange flotte fagbøger, der som denne giver et oversigtsbillede af verdenskunsten i et sprog og et billedsprog, som børn forstår. Af nyere eksempler kan nævnes Dickins' Berømte malerier, 2010, som dog er kortere, enklere og "roligere" i sin struktur, end den her anmeldte.

En flot, omfattende og collageagtig indføring i verdenskunsten, der især egner sig til spot-læsning. Der leveres mange spændende og relevante kunstiagttagelser i bogen, som dog ikke i kunstsyn og billedudvalg adskiller sig afgørende fra markedets øvrige kunstbøger for børn.


Politiken

d. 20. nov. 2010

af

af

Peter Michael Hornung

d. 20. nov. 2010Informationer og udgaver