Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Børnenes chokoladekogebog


Beskrivelse


Opskrifter på kager med chokolade og opskrifter med smeltet chokolade som børn kan lave alene eller sammen med en voksen. Alle opskrifter starter med en boks med en liste over ingredienser og nummereret trin-for-trin vejledning til hvordan opskriften laves.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 7. sep. 2015

Opskrifter med lys, mørk og hvid chokolade for børn og unge på 10-14 år.

Bogen er opdelt i 2 hovedafsnit: kager med chokolade og opskrifter med smeltet chokolade. Bagest er der afsnit om chokolade som råvare og en side om allergi. Afsnittet med kager starter med tips om at bage med chokolade, og så følger 13 opskrifter, som fx brownies og chokolademacarons, variationer og tips til pynt. I afsnittet om smeltet chokolade er der først gode råd om at smelte chokolade trin for trin, og opskrifter på fx chokolade-slikkepinde og chili-gryde. Alle opskrifter starter med en boks med liste over fødevarer, som skal bruges, og nummereret trin-for-trin vejledning til, hvordan opskriften laves. Der er bokse med variationsmuligheder og tilbehør. Der bruges farvetegninger og farvefotos til at illustrere opskrifterne.

Der er et bredt udvalg af chokoladeopskrifter for den lidt erfarne eller sammen med en erfaren hjælper. Udvalget går mest på kager og slik, og der er en enkelt madopskrift med chokolade: chili-gryde.

Der er ikke andre bøger blot om chokolade for målgruppen, men der er opskrifter med chokolade i Pigernes bagebogMin egen kogebog, som også ligner i opbygning, design og layout. Lidt lettere er Min egen kogebog, som er for børn på 6-12 år. For de erfarne og voksne er der Claus Meyers bøger om chokolade, som er blandt de mest populæreDer er ikke andre bøger blot om chokolade for målgruppen, men der er opskrifter med chokolade i Pigernes bagebog, som også ligner i opbygning, design og layout. Lidt lettere er , som er for børn på 6-12 år. For de erfarne og voksne er der Claus Meyers bøger om chokolade, som er blandt de mest populære.