Bøger / faglitteratur til børn / gåder

Børnenes gådebog 2


Beskrivelse


Samling af gåder for børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2010

af

af

Marion Tirsgaard

d. 1. okt. 2010

Samling af korte 2 linjers vittigheder, gåder og optiske bedrag. Til børn og unge fra 9 år.

I 2009 udkom Lokumsbogen præsenterer : Børnenes gådebog. Dette er efterfølgeren, og bortset fra en rød forside og nye personer på forsiden er layoutet det samme. Titlen er lidt misvisende, da indholdet overvejende består af vittigheder. Bogen består af en blanding af nye og gamle traditionelle gåder og vittigheder inddelt i små afsnit med fjollede overskrifter. Derudover er samlingen krydret med ca. 10 optiske bedrag, hvor man skal finde noget andet i tegningen end det, der umiddelbart er at se. Der er intet nyt under solen i denne samling, men den skal nok tilfredsstille de mange børn og unge, der elsker vittigheder og gåder. Udstyrsmæssigt er det ikke en bog, der holder til utallige udlån og hårdhændet håndtering på bagsædet af bilen men mindre kan også gøre det.

Der findes mange gåde- og vittighedsbøger til målgruppen, men markedet er umætteligt, og der er ofte brug for nyt i krybben. Der er udgivet flere bøger i rækken med titlebegyndelsen "Lokumsbogen præsenterer". Denne er i samme standard og niveau.

Traditionel samling af korte gåder og vittigheder suppleret med en række optiske bedrag. Bogen skal nok blive lånt ud, slidt til uigenkendelig og vil uden tvivl tilfredsstille alle de vittighedsglade 9-12-årige.