Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Børnenes julekalender


Beskrivelse


24 sammenhængende historier om to brødre på 6 og 10 år, der i december måned jagter den mystiske brevskriver J.N., hvis breve fører dem rundt i hele København.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Tage Aarup (skole)

d. 18. dec. 2018

Den gennemgående fortælling, der var daglig indslag i radioens julekalender i 1978, foreligger nu i bogudgave. I 24 kapitler lader BR sit vid, ironi og fantasi sprudle, så man bliver ganskeforpustet. 24 kap. af nøjagtig samme længde er dog ikke rigtig BR's stil, men da det formodentlig er et bestillingsarbejde, så skal papiret naturligvis fyldes ud, selv om ide og disposition ikkealtid harmonerer med opgavens bundethed. Men det klarer Bjarne let (lidt for let endda), for han lader simpelthen personerne spise slik en halv side eller der omkring, når påfund og ideer ikke kanstrækkes kapitellængden ud. Jeg mindes ikke nogensinde at have læst en bog, hvor der slikkes så meget som her - det minder ikke så lidt om spiseriet i Blytons De 5 bøger. Smart - men vel ikkesærlig pædagogisk og tandvenligt? Men ok, bogen rummer da megen skæg og hurlumhej, og hvis man bare nøjes med et enkelt kap. om dagen, så skal den da nok både more og fornøje - selv om den altsåikke er helt vellykket.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Jack Hansen (børn)

d. 18. dec. 2018

Når Bjarne Reuter er morsom, er han virkelig forrygende skæg, som i denne julekalenderhistorie fra radioen 1978. Alle dagene indtil juleaften narrer lillebror Hugo de store drenge Wilhelm ogMouritz groft. Han får dem overbevist om julenissens eksistens, og hemmelige maskinskrevne beskeder (fabrikeret i børnehaveklassen) sender dem byen rundt. Hver decemberdags kapitel er overraskendeog sjovt. Foruden nissejagten hører man om familiens øvrige julegøremål. Alt fortalt i et kvikt sprog med blomstrende og meget morsomme næsvisheder. Til højtlæsning fra 5-årsalderen, selvlæsningfra 9-10 år.


Politiken

d. 23. dec. 1987

af

af

Marianne Gade

d. 23. dec. 1987


Jyllands-posten

d. 10. dec. 1979

af

af

E. Bu

d. 10. dec. 1979