Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Børnenes køkken


Beskrivelse


Over 300 nemme opskrifter, alt fra at lave mad, bage brød, kager, lave slik eller holde en fødselsdag.

EmneordAnmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2013

af

af

Marion Tirsgaard

d. 16. maj 2013

Revideret udgave af Klinkens grundkogebog for børn og unge, der er godt på vej til at blive en klassiker. Et must i alle børnefamilier og god som udgangspunkt for hjemkundskabsundervisning. Fra 10 år.

Klinken er nutidens Frk. Jensen hvad angår kogebøger til børn. Her er uden tvivl kogebogen over dem alle. Børnenes køkken indeholder alt fra morgenmad, supper og fisk til madbrød, fødselsdag og jul. Der er en fin blanding af klassiske, moderne og mere eksotiske retter, og bogen kommer fint rundt om både madlavning til hverdag og særlige lejligheder. Ved alle retter er der trin-for-trin anvisninger. Med stjerner angives om opskriften er svær, lidt svær eller ret nem. Grundteknikker forklares med trin-for-trin fotos, som fx hvordan man renser en porre. Der er desuden nogle gode indledende kapitler fx køkkenkørekort, førstehjælp og planlægning med tidslinjer. Bagerst er register og oversigt over mål, vægt og forkortelser. Layoutet er flot, og bogen ligner en rigtig kogebog for voksne.

Dette er en revideret udgave af forfatters Børnenes køkken, der udkom første gang i 2007 og i en revideret udgave i 2009. Denne gang med ca. 50 nye opskrifter, nyt layout og nye billeder. Der er en del kogebøger for børn, men ingen så gennemført, lækker og alt omfavnende som denne.

En kogebog, som alle biblioteker, skoler eller børnefamilier ikke kan eller bør slippe udenom. Det er den bedste grundkogebog for børn og unge (og for voksne i børnefamilier) til dato.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2009

af

af

Ulla Møller

d. 16. nov. 2009

Bogen er et must til børn fra 10 år som inspiration til den ugentlige maddag, til børnefamilien, der mangler ideer til sund mad og spændende lækkerier til hverdag og fest og til brug i undervisningen i hjemkundskab.

Katrine Klinken er kok, ernærings- og husholdningsøkonom og forfatter til en række kogebøger med god, sund og sjov mad til børn og andre mennesker. Denne 2. udgave af Børnenes køkken, 1. udgave 2007, samler mere end 300 opskrifter fra ikke mindre end syv kogebøger for børn, skrevet af Katrine Klinken. I forhold til 1. udgave medtager denne også opskrifter fra hendes tre seneste kogebøger, dermed er der kommet både nye opskrifter og nye illustrationer til. Indholdsfortegnelsen spænder fra morgenmad, via frokost- og middagsretter til snacks, slik og lækre ideer til jule- og fødselsdagsfester. Som altid er Katrine Klinkens opskrifter gennemarbejdede og lette at gå til også for den mindre rutinerede køkkenskriver, og udvalget er varieret så hele familien kan spise med. Der er tips og praktiske råd til arbejdet i køkkenet og om godt køkkengrej. Bag i bogen er et fyldigt alfabetisk register. Lækkert layout, gode fotografier af de færdige resultater og blankt, køkkenvenligt omslag.

Flot samlet udgivelse af nogle af de bedste opskrifter fra forfatterens kogebøger. Bogen er stærkt revideret med nye opskrifter i forhold til 1. udgave fra 2007.

Herlig grundkogebog i stil med en klassiker som God mad let at lave for børn og alle andre, der holder af at gå i køkkenet.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 2 (2008)

af

af

Birgit Østergaard

Årg. 125, nr. 2 (2008)


Kristeligt dagblad

d. 10. nov. 2007

af

af

Else Marie Nygaard

d. 10. nov. 2007


Jyllands-posten

d. 18. nov. 2007

af

af

Céline Vaserhelyi

d. 18. nov. 2007