Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Børnenes kokkeskole : lav mad til hele familien


Beskrivelse


50 opskrifter på retter med fisk, kylling og kød, vegetarretter, forslag til mellemmåltider samt bagværk. Opskrifterne præsenteres med små billeder med trin-for-trin-anvisninger på den ene side og et stort billede af den færdige ret på den anden side.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 20. mar. 2018

Kogebog til børn og tweens, som er vilde med at lave mad. Her er 50 opskrifter på retter med fisk, kylling og kød, vegetarretter, forslag til mellemmåltider samt bagværk. Med lidt voksenhjælp kan opskrifterne klares af børn fra 7 år, små kokke kan selv fra 9 år.

Bogen har 50 opskrifter på forskellige retter. De er inddelt i afsnit om fisk, kylling, kød, vegetarretter, mellemmåltider og bagværk. Opskrifterne præsenteres på dobbeltopslag med små billeder med trin-for-trin-anvisninger på den ene side og et stort billede af den færdige ret på den anden side. Der er særlige opskrifter til weekenden med en opfordring til at bruge ekstra tid på maden. Til sidst to forslag til weekendmenuer med 3 retter. Efter hvert afsnit er en side med inspiration indenfor temaet fx oversigt over udskæringer af gris og okse. Efter indholdsfortegnelse kommer en side med informationer om mad og miljø. Her fortælles om økologi, madspild, MSC mærket, Fairtrade og det røde Ø-mærke. Bogen afsluttes med 14 hurtige lektioner med kokketeknikker til fx at hakke løg og ordne fisk.

Bogen indeholder børnevenlige og klassiske retter. De inspirerende opskrifter suppleres af mange flotte billeder og er velegnet til nybegyndere i køkkenet med gode konkrete anvisninger.

BørnekogebogJeg laver maden og Jeg laver maden har samme opbygning med mange fotos og gode vejledningerBørnekogebog og har samme opbygning med mange fotos og gode vejledninger.