Bøger / faglitteratur til børn

Børnenes leksikon : dinosaurer og forhistoriske dyr


Beskrivelse


I tekst og billeder fortælles om dinosaurer, forhistoriske dyr, jordens oldtid og de første mennesker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2016

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 23. aug. 2016

Flot leksikon over forhistoriske dyr. Velegnet til højtlæsning fra 6 år og kan selvlæses fra 10 år.

Leksikon over dinosaurer og andre forhistoriske dyr. I første kapitel beskrives jordens oldtid, de enkelte geologiske tidsperioder og de første mennesker. Herefter følger kapitler om fisk, padder, krybdyr, dinosaurer, flyvende dinosaurer, synapsider og pattedyr. Hvert kapitel indledes med en kort tekst om emnet. Hver dyreillustration beskrives med tekst samt en faktaboks, som beskriver størrelse, findested, slægtskab og i hvilken periode dyret levede. Forrest i bogen er indholdsfortegnelse med oversigt over kapitler og med sideangivelser. Bagerst er en liste med ordforklaringer og et stikordsregister. Illustrationerne er hovedsageligt tegninger, og der er også enkelte fotografier.

Et virkelig flot leksikon og et lækkert layout. Et væld af smukke illustrationer, som giver en særlig dimension til indholdet. Sproget er letlæseligt og oplysende på en indbydende måde. Læseren introduceres godt til emnet. Kan brugs som bladrebog og som opslagsværk.

Den ultimative dinopædiDinosaur! og Dinosaur! er tilsvarende gode opslagsværker om dinosaurerDen ultimative dinopædi og er tilsvarende gode opslagsværker om dinosaurer.


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 7 (2016)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 69, nr. 7 (2016)Informationer og udgaver