Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Børnenes sunde & sjove kogebog


Beskrivelse


Kogebog for børn og unge med over 100 lette opskrifter som har hovedvægten på det anderledes krydrede og det sunde. Opskrifterne beskrives med tekst og fotos trin for trin og med faktabokse om ingredienserne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Inger Søndergaard

2008

Lækkert indpakket fra Dorling Kindersley er her en flot kogebog i stort format på glittet papir, med over 100 eksotiske opskrifter til alle måltiderne serveret med indbydende farvefotografier for børn fra 12 år og unge.

Forfatteren til Vegetarmad for børn, 2003 udgiver på dansk en ny kogebog, der vil gøre det sjovt at spise sundt, og som henvender sig direkte til børn og unge. Det er en kogebog fuld af lækre idéer, som opfordrer til at tænke over, hvad man spiser. De over 100 opskrifter er specielt krydret og med vægt på det sunde. De er beskrevet skridt for skridt i både tekst og billeder, og de laves hurtigt og let. Gamle favoritter som pizza, burgere og småkager har deres plads, men hovedvægten ligger på det anderledes krydrede, trendy og sunde, herunder flere vegetariske og fedtfattige retter. Til hver opskrift ses faktabokse med tips, og der oplyses om tidsforbrug og ingredienser. Ikke alle ingredienserne kan skaffes ved indkøb i den lokale butik fx færdiglavede engelske muffins, muscavadosukker, tofu og friske blåbær.

Det vrimler med kogebøger også for børn og unge. I mængden befinder denne sig med særlig appel til børn og unge i familier, som synes det er sjovt at spise eksotisk, krydret og sundt - uden løftede pegefingre.

Bogen vil sagtens kunne finde sin plads i kogebogsamlingen, da den er et udmærket uforpligtende coffeetable bog til familier med børn og unge med sjov viden, gode råd om mad, ernæring og anderledes teknikker til madlavning.