Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Børnenes verdenskøkken


Beskrivelse


Opskrifter fra alle verdenshjørner: Asien, Afrika, Nord- og Mellemeuropa, Rusland, Arktis, Sydeuropa, middelhavslandene, Nord- og Sydamerika, Australien og Oceanien. Og de fleste ingredienser er til at få lige nede i supermarkedet.

EmneordAnmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2009

af

af

Ulla Møller

d. 25. sep. 2009

For børnefamilier med børn på 8-12 år, der holder af at lave anderledes og spændende mad. Bogen er også anvendelig i skole og institution i forbindelse med emnearbejde om andre lande.

Katrine Klinken har skrevet en række vellykkede kogebøger til både hverdag og fest for børn og børnefamilier. Denne gang tager hun læserne med på en kulinarisk jordomrejse. Bogen er opdelt i seks hovedafsnit, omtrent efter verdensdelene. Bogen er illustreret med festlige farvefotos af køkkengrej og ingredienser fra de forskellige områder samt med appetitvækkende billeder af det færdige resultat. Der er megen inspiration at hente i bogen, fra rygende varme, krydrede supper til søde sager som amerikansk "cobbler" med brombær. Danmark er repræsenteret med en stærkt undervurderet klassiker, en kartoffelmad. Alle opskrifter er gennemarbejdede, punktopstillede og lette at bruge. Sidst i bogen en oversigt over de forskellige retter opdelt efter kategori småretter, supper, fisk etc.

Jeg troede, der var flere nyere bøger om fremmed mad, men populære bøger som Lasse og Lærke laver mad fra andre lande Unicef udgivelsen Små kokke og Kazoo kogebogen er alle mellem femten og tyve år gamle. En nyere titel er Bubbers Kloden rundt i Danmark, 2007, der dog udover opskrifterne især handler om mellemfolkelig forståelse.

Bogen udfylder et hul i bogbestanden, og med Katrine Klinken som køkkenskriver er hele familien sikret både ernæringsrigtig og spændende mad til enhver lejlighed.