Bøger / skønlitteratur til børn / vittigheder

Børnenes vittighedsbog : de sejeste vitser


Beskrivelse


Samling af vittigheder for store børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Bo Knudsen

2007

Traditionel samling af vittigheder for store børn og voksne. Fra ca. 10 år. De forskellige slags historier varierer i længde fra to linjer til ca. en halv side, hvilket betyder at sværhedsgraden også varierer. Titel og forside signalerer kraftigt "børn".

Vittigheder er altid populære. Her er en blandet samling. Alle børnene, blondiner, fluen i suppen, tosser, golf, skole, Lada, molboer, Århus, værtshus, score, skotter, svigermødre og mange andre. Præsenteret med pudsige overskrifter og enkelte ill. i form af gamle fikserbilleder. Sprogligt og emnemæssigt retter en del af vitserne sig lige så meget til voksne. Samlingen overrasker ikke, men har den sjovhedsgrad som man kan forvente, og er på den måde tidløs. Bogens fysiske udstyr ser dog ikke tilsvarende solidt ud. Papiret er tyndt og af den type, der hurtigt gulner.

"Lokumsbogen præsenterer" står der på forsiden. Men bortset fra at Sten Wijkman Kjærsgaard står bag begge udgivelser, er der ikke nogen sammenhæng. Minder om forlagets egen Gyldendals vittighedsbog, 2004, men har ikke dennes gode udstyr.

Blandet samling af langtidsholdbare vittigheder. Bogen selv har desværre et fysisk udstyr, der ikke giver lang levetid på et bibliotek. Ikke noget nyt under solen, men sjov og hyggelig for børn fra ca. 10 år, der ynder at læse vittigheder højt for hinanden.