Bøger / faglitteratur

Børneperspektiver : børn som ligeværdige medspillere i socialt og pædagogisk arbejde


Beskrivelse


Om formål, metoder, dilemmaer og udfordringer ved inddragelse af børns perspektiver i det sociale og pædagogiske arbejde.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 6. okt. 2011

Børneperspektiver henvender sig mest til de voksne, der professionelt arbejder med børn, dvs. pædagoger, lærere, psykologer og lign. Den er også anvendelige på diverse studier. Dog er der afsnit, der fint kan læses og bruges af den interesserede lægmand, det kan fx være et medlem af en bestyrelse i skole eller en børnehave.

Hanne Warming har forsket inden for børne- og ungeområdet i en del år, og er ansat ved RUC, og her er tale om en klart akademisk udgivelse. Hun skriver derfor akademisk, med henvisninger, forslag til yderligere læsning, samt grundig litteraturliste. Omvendt er hun bestemt ikke umulig at læse, og bogen indeholder en del eksempler og en del helt konkrete forslag til, hvordan man arbejder med fx en ligeværdig samtale. Bogen starter med definitionsafsnit samt historik, derefter arbejder den med sproget, samtaler og praksis. Der er efterord, litteraturliste og register.

I år er der udkommet Samtaler med børn, unge og familier : en metodebog af Gunnar Eide og Rolf Rohde, men den behandler kun en mindre del af nærværende værks interessefelt. Bogen er en del af serien Professionsserien, og har et genkendeligt layout i forhold til resten af serien. Hanne Warming har gennem de senere år skrevet en del artikler om emnet, både i tidsskrifter og aviser.

En akademisk og gennemarbejdet bog, der stadig rummer plads til engagement og respekten for barnet som ligeværdig.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 8. nov. 2011

af

af

Flemming Platz

d. 8. nov. 2011


Politiken

d. 7. jan. 2012

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 7. jan. 2012


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 22 (2012)

af

af

Arne Sloth Kristoffersen

Årg. 43, nr. 22 (2012)


Sygeplejersken

Årg. 112, nr. 7 (2012)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 112, nr. 7 (2012)