Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Børneretter fra hele verden


Beskrivelse


Børnekogebog med retter fra forskellige steder i verden og oplysninger om, hvor råvarerne kommer fra.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2020

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 20. apr. 2020

Spændende kogebog fyldt med alverdens retter lavet af børn fra hele kloden. Med bogen i hånden kan børn på 7-10 år slå sig løs i køkkenet - med hjælp fra en voksen.

Det første man møder i inderomslaget er et verdenskort, hvor man kan se alle de børn der medvirker i bogen, og hvor deres lande er. På den første side er en guide til, hvordan man begår sig i et køkken, gode råd og besked om at det er en god idé, at have en voksen med i køkkenet, til at hjælpe sig med varme ting, skarpe redskaber osv. Hovedafsnit er "Ris", "Hvede", "Majs", "Kartofler" og "Andre fødevarer". Under hvert afsnit får man viden om, hvordan og hvor i verden ris, hvede osv. dyrkes, hvilke typer der findes osv. Herefter er der opskrifter fra forskellige steder i verden, som indeholder den fødevare afsnittet handler om. Ved alle opskrifter er angivet tidsforbrug. Sidst er der en side om køkkengrej. Gennem hele bogen møder man børn fra andre lande. Der er faktabokse og fotos af den færdige mad.

Superfin børnekogebog. Den er propfyldt med nyttig viden, fine farvefotos, finurlige historier om fødevarerne og en masse børn fra hele verden, der præsenterer den mad, de spiser. En god bog til at få de 7-10-årige lokket i køkkenet og få udvidet repertoiret til andet end pasta med kødsauce.

Andre børnekogebøger er Børnenes verdenskøkkenBørnenes sunde & sjove kogebogKarolines børnenes livretter, Børnenes sunde & sjove kogebog og Karolines børnenes livretterAndre børnekogebøger er Børnenes verdenskøkken, og Karolines børnenes livretterAndre børnekogebøger er Børnenes verdenskøkken, Børnenes sunde & sjove kogebog og .Informationer og udgaver