Bøger / faglitteratur til børn / blandede skrifter

Børnespørgehjørne. Bind 1 : Spørgsmål de voksne ikke kan svare på


Beskrivelse


50 spørgsmål og svar om verdens indretning og livets genvordigheder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lars Aagaard

2008

Eftertænksomme børn og voksne kan her gå på opdagelse i verden og undre sig. Højtlæsning ned til 7 år, selvlæsning for voksne, unge og børn ned til 12 år. Nørretranders' voksne læsere vil kigge med og forhåbentlig finde et barn at dele bogen med. Den kan også bruges i småstumper ved biblioteksorientering.

Atten kapitler om verden, hver med 6-8-10 spørgsmål og svar tillige med en illustration. På samme måde 17 kapitler om liv og 15 om mennesker. Det er ikke de nemmeste spørgsmål, Nørretranders tager op, og det er dejligt med en bog, der på et veloplyst grundlag giver sig i kast med livets store spørgsmål, som er lettere at stille end at svare på. Det er tydeligt, at spørgsmålene udspringer af samværet med et opvakt barn. Af de tre tegnere er Spang Olsen den mest medfortællende, de øvrige spiller mere på den dekorative bane og medvirker til at brede bogen ud som mere end ren børnebog. For eksempel om maven lyder sprøgsmålene sådan: Hvor bliver maden af?, Hvor går maden hen?, Hvad så med det, der ikke bliver optaget i blodet?, Hvordan gør maven det?, Hvorfor gør de [bakterierne] det?, Jeg kan ikke lide, at der bor bakterier i mig?, Er der så mange bakterier i mig?! Ad!, Men jeg vejer da mere end bakterierne i mig? - og sådan fortsætter det.

Det nærmeste jeg mindes at have stødt på er de få bøger der findes for børn om filosofi, Jostein Gaarders fx, ellers er et leksikon det der kommer nærmest.

En videnskabsjournalist og et videbegærligt barn står bag en dejlig samværsbog for børn og voksne.


Børn & unge

Årg. 39, nr. 7 (2008)

af

af

Anne Petersen

Årg. 39, nr. 7 (2008)


Weekendavisen

d. 14. dec. 2007

af

af

Damian Arguimbau

d. 14. dec. 2007


Berlingske tidende

d. 17. nov. 2007

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 17. nov. 2007


Børn & bøger

Årg. 61, nr. 2 (2008)

af

af

Torben Ringbro

Årg. 61, nr. 2 (2008)