Bøger / faglitteratur / snitmønstre

Børnetøj 4-7 år


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kirsten Marie Hansen

2008

Denne udgivelse er en ny bog om syning af tøj til børn i alderen 4-7 år. Der er tale om en grundbog for alle, der har lyst til selv at sy til børnene. De to vedlagte mønsterark (str. 4-5 år og 6-7 år) er forholdsvis enkle, så de er til at overskue, og fremgangsmåden til modellerne forklares udførligt. Foruden grundmønstrene får læseren mange forslag til varierende udforming af modellerne.

Bogen indledes med en længere introduktion, hvor forfatterne fortæller lidt om bogens opbygning og brug af grundmønstrene. Der forklares generelt om mønstertegning, klipning, syning og grundlæggende syteknikker. Mere uddybende teknikker skal findes under de enkelte emner. Selve bogens hoveddel består af tre afsnit: Overdele, Kjoler og nederdele, Bukser. For hver model er der et helsides foto samt forslag til valg af stof m.m. Eventuelle forslag til variationer eller teknik er optegnet med rød tekst. Bag i bogen findes en oversigt over stofforbrug og et register med ordforklaringer. De to forfattere har tidligere udgivet bøger om syning af børnetøj.

Ifølge forfatterne er bogen en fortsættelse af deres tilsvarende bog Børnetøj 0-3 år fra 2006. De har desuden udgivet en fælles bog om syet og strikket tøj til børn 0-3 år. Mange bøger synes at prioritere de yngste børn, men aldersgruppen 4-7 indgår også i Ulla Welinders Sy & strik børnetøj 4-10 år fra 2006.

Det er faktisk på alle måder en lækker bog. Den er fint illustreret med fotos af tøjet, og 4-7 år kan vi godt bruge mere af.