Bøger / faglitteratur / øvelser

Børneyogaguiden : en praktisk guide til at lave yoga med 3-7 årige børn


Beskrivelse


Trin-for-trin guide til at gennemføre 10 hele yoga-sessioner for børn i 3-7 års alderen, der hver er komplet med en opvarmende øvelse, et yoga-tema, en mindfulness-øvelse og en afspændingshistorie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2018

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 1. nov. 2018

Mangler du en overskuelig guide til hvordan du kan lave yoga sammen med en børnegruppe? Hvad enten du er lærer, pædagog eller måske underviser i den lokale idrætsforening finder du her god praktisk støtte.

Serpil Pedersen, der selv er er børneyogalærer og -underviser, har her tilrettelagt 10 forskellige yogasessioner for 3-7-årige børn, der er overskuelige at køre, selv for voksne uden forudgående erfaring. Sessionerne er alle opbygget over 7 trin og efter tema; fx tager vi på bondegårdsbesøg, forbereder en fødselsdagsfest og følger sommerfuglens rejse. Hver session indledes med åndedrætsøvelser og opvarmning, herpå følger de fysiske øvelser, og der afsluttes med mindfulness og yogasøvn. I bogens første del kan man læse om yogaens gavnlige effekt på børnenes krop og sind, samt finde praktiske råd til hvordan man får succes med at lave yoga med børn. Illustreret med farvefotos.

Bogen har en høj grad af brugervenlighed, og yogasessionerne er virkelig lige til at gå til. Forfatteren kommer godt rundt om de forskellige problemstillinger og udfordringer, der kan opstå undervejs, og har en tydelig indsigt i institutionernes hverdag. Enkelte steder oplever jeg at illustrationerne ikke understøtter instruktionen hensigtsmæssigt.

I Yoga for børn - og deres voksneLyt til løven kombineres yogaøvelser med mindfulness og afspænding i 8 programmer - og i Lyt til løven har yogaøvelserne fået tilhørende remser af Lotte SallingI Yoga for børn - og deres voksne kombineres yogaøvelser med mindfulness og afspænding i 8 programmer - og i har yogaøvelserne fået tilhørende remser af Lotte Salling.