Bøger / faglitteratur

Børns liv og leg med medier


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2014

af

af

Mette Fersum

d. 9. maj 2014

Bogen henvender sig til pædagoger, studerende, lærere i indskolingen, og forældre der vil vide mere om børns liv og leg med medier, primært præsenteret fra en forskningsmæssig vinkel.

S.L.J. er ph.d. i medievidenskab, og beskæftiger sig med små og store børns brug af medier i hverdagslivet. Medierne er i dag en uundgåelig del af børns hverdag, og børn opfattes nærmest som digitalt indfødte. Første del beskæftiger sig med de mindste børn, og handler om medier i familien, filmpædagogik, medier i børnehaven og ipad-leg i SFO'en. Her ser hun på leg, læring og pædagogik, og de rammer som medierne sætter for børns leg. Dele af hendes bog er baseret på tidligere udgivet materiale fra hendes ph.d. afhandling og forskningsprojekt. Undersøgelser viser, at medieforbruget er flyttet til tablets, smartphones og computere, og at børn tydeligvis er meget sociale og interagerende. Medierne påvirker børnene på godt og ondt og sætter rammerne for børns liv, og har en afgørende rolle for deres identitetsudvikling, dannelsesprocesser, og legekultur. Hun mener, det er nødvendigt, at vi forholder os til børns brug af medier, og måden de bruges på, fordi det øver indflydelse på forskellige sociale og kulturelle processer.

Et emne der konstant fornyr sig med mange nye titler. Senest fx Digital barndom, 2013 og Det eksperimenterende fællesskab, 2013.

Generelt meget interessant med nyttig og brugbar viden. S.L.J. kommer bredt omkring emnet. Det er komplekst at beskrive indholdet på få linjer.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. aug. 2014

af

af

Mette Schousboe

d. 1. aug. 2014