Bøger / faglitteratur

Børns selvfølelse : hjælp dit barn godt på vej


Beskrivelse


Inpiration, værktøjer og konkrete eksempler til forældre og pædagoger om hvordan en ærlig og nærværende kommunikation kan styrke barnets selvværd. Belysning af forskellen mellem at støtte børnenes selvtillid - præstationsevne, og selvværdet - den indre bevidsthed om egen værdi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2015

af

af

Laura Michelsen

d. 4. feb. 2015

Kompetent forældreguide med klassikerpotentiale.

Bogens forfatter er svensk psykolog og adfærdsforsker med speciale i kommunikation og konflikthåndtering i familien. Efter en redegørelse for begrebet selvfølelse, viser forfatteren i de følgende kapitler, gennem mange konkrete eksempler, forskelle på god og dårlig kommunikation. Nøgleord er respektfuld og empatisk lytning, tillid, ansvar og ærligt nærvær. Forfatteren giver også bud på, hvordan man som forældre kan håndtere den dårlige samvittighed, der ofte følger med forældreskabet. Sidst i bogen findes to lister med eksempler på henholdsvis følelser og behov.

Som forældre føler man sig meget genkendt i bogens eksempler og godt hjulpet af dens redskaber til bedre kommunikation med børnene. Forfatteren er tydeligt fagligt kompetent og formår at formidle sine pointer i overskuelige kapitler, som er hurtigt læste og sprogligt tilgængelige for de fleste.

Lignende titler om børns selvværd er Dit barns selvværdsfølelse - nøglen til dets livGlade børn med højt selvværd af Dorothy Corkille Briggs, som er mere amerikansk i sit udtryk og Glade børn med højt selvværd af Dan Svarre på dansk, som også giver bud på bedre kommunikation fra forældre til børnLignende titler om børns selvværd er Dit barns selvværdsfølelse - nøglen til dets liv af Dorothy Corkille Briggs, som er mere amerikansk i sit udtryk og af Dan Svarre på dansk, som også giver bud på bedre kommunikation fra forældre til børn.


Kristeligt dagblad

d. 28. feb. 2015

af

af

Bettina Heltberg

d. 28. feb. 2015