Bøger / faglitteratur

Børns søvn : din lille sovetryne : gode råd & fakta


Beskrivelse


Om vigtigheden af en god søvn og gode sovevaner med løsninger på de mest almindelige søvnproblemer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2013

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 5. sep. 2013

Skrevet af den kendte børnelæge Vibeke Manniche. Henvender sig til småbørnsforældre.

De fleste forældre til små børn har prøvet at stå med et barn, der ikke vil sove. I nærværende bog gives der gennem 8 kapitler en grundig indføring i søvnens aspekter. Bogen kan læses fra ende til anden, eller punktvis efter behov. Kapitlerne omhandler 1. søvnens betydning, 2. søvnbehov, 3. søvncyklus, 4. gode sovevaner, 5. at sove sammen eller hver for sig, 6. barnets sovested og sovestilling, 7. søvnproblemer kan løses og 8. særlige søvnproblemer. Bagerst i bogen er et udførligt stikordsregister, en side til notater, samt et søvndagbogsskema. Bogen er illustreret med fotos af nuttede babyer. Der er typografisk adskilte afsnit med korte konkrete eksempler i nogle af kapitlerne og faktabokse med gode råd. Hvert kapitel er udstyret med sin unikke farve øverst på hver side. Bogen er en sand guldgrube af anvendelige tips og fakta, der kan omsættes i praksis. Bogen kommer godt rundt om emnet og anviser ikke blot en metode til at få barnet til at sove så hurtigt som muligt, når forældrene synes det er puttetid, men en forståelse for årsager og virkning.

I nyere tid er bl.a. udkommet Sov igennem uden gråd : for 1-6 årige og Helens bog om børn & søvn: sådan får du dit barn til at sove.

En saglig og gennemarbejdet bog om det lille barns søvn og vigtigheden af at etablere gode og trygge sovevaner, for resten af livet. Kan anskaffes bredt.