Bøger / faglitteratur / erindringer

Børshaj : hvordan jeg blev iværksætter og investor, og hvad jeg lærte undervejs


Beskrivelse


Beretning om forfatterens liv som iværksætter og investor på internationalt niveau. Fik job som markedsanalytiker og investeringschef i forskellige danske og internationale virksomheder. Blev milliardær på papiret, da hans firma blev børsintroduceret i 1999, men det meste forsvandt pga. krakket. Om hans privatliv, der omfatter dyre sportsvogne og skihytte i Schweiz.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 16. sep. 2010

Historien om den succesrige iværksætter og finansmand med den store viden om børshandel, vil nok især interesse de mandlige biografilæsere, men også både private og professionelle investorer.

Lars Tvede har selv lagt pen til fortællingen om sin over 30 år lange karriere som spekulant, iværksætter, investor og forfatter. Han nåede at blive uddannet som mejeriingeniør og få en HD i udenrigshandel, men kastede sig hurtigt over studiet af konjunkturteorier og børshandelens psykologi og fik job som markedsanalytiker og investeringschef i forskellige danske og internationale virksomheder. Lars Tvede blev milliardær - på papiret - da firmaet "The Fantastic Corporation"tvede, der kombinerede broadcast-teknologien med internettet, blev børsintroduceret i slutningen af 1999, men måtte se det meste fordufte da det globale it-marked umiddelbart efter krakkede. Sideløbende med beretningen om karrieren og det stenhårde arbejde som iværksætter, deler han ud af sine praktiske erfaringer og store teoretiske viden om børshandelen, og han fortæller også om privatlivet, der omfatter dyre sportsvogne og skihytte i Schweiz.

Lars Tvede har netop på engelsk udgivet "Supertrends : winning investment strategies for the coming decades", 2010. Blandt hans danske titler er Børshandlens psykologi : taktik, timing og teknisk analyse, 2002.

En spændende og velskrevet beretning hvor Lars Tvede fortæller om i sit liv og sin begivenhedsrige karriere som iværksætter og investor på internationalt niveau.