Bøger / faglitteratur

Børshandlens psykologi : hvorfor markederne er hysteriske, og hvordan du kan tjene penge alligevel


Beskrivelse


Om hvordan psykologiske fænomener driver børshandlen, hvordan de opstår og hvordan man identificerer og bruger aktuelle bevægelser positivt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2012

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 21. maj 2012

Til bankfolk, børsmæglere, fritidsinvestorer og interesserede i børsmarkedernes psykologi. Fra gymnasieniveau og op.

Hvis tre tulipanløgs pris er nok til at købe et mellemstort bryggeri må der da være noget galt. Men hvordan er det gået så vidt og hvorfor gentager historien sig gang på gang. Denne bog skrevet af Lars Tvede. Bogen er før udkommet i 2002, men er i denne omgang blevet kraftigt revideret. Bogen guider os fra børsernes opståen, deres udvikling med dertilhørende krak og konkurser, frem til markederne i dag, hvor deterministisk kaos og menneskelig psykologi er med til at påvirke de finansielle markeder. Den giver en basisindføring i hvordan en børs fungerer, men bogen fordrer et vist kendskab til matematik og finansielle termer, da ikke alt er så pædagogisk forklaret. Tvede skriver godt og underholdende. Han bruger mange cases fra virkeligheden til at underbygge sine pointer, noget der hjælper på formidlingen. Han trækker både på kompleks forskning og skæve historier fra børsens og psykologiens verden. Bogen indeholder appendiks over fænomener på børsen, ordliste, bibliografi og et indeks.

Sammenlignet med den tidligere udgave, er den nye væsentligt anderledes. Den er udvidet, der er tilføjet flere kilder og forskningsresultater. og i de sidste kapitler er der mere fokus på, hvordan man kan udnytte markedets uforudsigelighed, når man investerer.

En god og underholdende bog der formidler børsens komplekse psykologi, krydret med interessante cases og røverhistorier.


Jyllands-posten

d. 11. dec. 2002

af

af

Kim Hundevadt

d. 11. dec. 2002


Weekendavisen

d. 22. juni 2012

af

af

Bo Bjørnvig

d. 22. juni 2012