Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Børste - hindbærbrus og røde nøjfer


Beskrivelse


Børste på ca. 8 år er er en livlig pige. Hendes bedste ven er Ludvig. Da Cirkus Vita kommer til byen får de lov at hjælpe til. De finder de bortløbne elefanter og Børste mærker hindbærbrus i kroppen, når Ludvig er tæt på hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2012

af

af

Else Lerche

d. 14. aug. 2012

Højtlæsningsbogen er et herligt gensyn med den friske pige, Børste, ca. 8 år og hendes univers. De 6-9-årige vil ivrigt gribe ud efter denne tredje bog med hende. Den kan godt stå alene, men fungerer bedre i sammenhæng med de forrige.

Handlingen centrerer sig om Børstes og Ludvigs oplevelser med Cirkus Vita, der slår teltpælene op i byen i flere dage. De har sjove og spændende oplevelser med dyr og cirkusfolk, også de bortløbne elefanter. Et andet tema er kærlighed blandt voksne og blandt børn, både når den fungerer, og når den ikke bliver gengældt. Børste mærker hindbærbrus i kroppen, når hun er tæt på Ludvig. Sproget er sprudlende med ind imellem usædvanlige beskrivelser og det er let at se det hele for sig. Børste og personerne omkring hende har personlighed og en egen charme. Teksten er trykt på lækkert papir i en stor, åben sats. Kirsten Raagaards s/h stregtegninger rammer historiens toner meget fint, også på forsiden. Bagsideteksten giver udpluk af handlingen.

Bogen rammer samme tone som Børste - mus i maven, 2011. Læsere af Unenges bøger om Josefine og Villa-Ulla og Astrid Lindgrens Madicken vil også synes om bøgerne om Børste.

Endnu en herlig, sprælsk og velskrevet bog om den handlekraftige, men også tænksomme pige, Børste. Personerne i den er beskrevet med varme og troværdighed, så man ikke kan andet end at holde af dem. Den er god at læse højt og mange 9-årige kan læse den selv.