Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bøvsedragernes hemmelighed


Beskrivelse


Humoristisk fortælling. På ryggen af bøvsedragen Nitan flyver Freddy og hans monstervenner til Himalaya-bjergenes dyb for at afsløre bøvsedragernes hemmelighed. Uheldigvis forsvinder Nitan sporløst, og vennerne konfronteres med Den afskyelige Snemand.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lisbeth Hagelberg (børn)

d. 18. dec. 2018

3. del af serien om Freddy og hans monstrevenner. Handlingen foregår i Kina, fordi dragen Nitan skal deltage i bøvsedragernes fest. Vennerne er taget med for at overvære festen, men forladesaf Nitan. I deres søgen efter dragen møder de den afskyelige snemand, som de bliver gode venner med; ikke mindst p.g.a. kæmpens interesse for Eddies dans og musik. Efter mange genvordigheder finderde bøvsedragerne, men overraskes af et vulkanudbrud forårsaget af dragerne. Romanen kommer ikke helt på højde med de to foregående. Forf.s skrivemåde er stadig den samme - det mundrette og flydendesprog med de sjove bemærkninger/replikker, men bogen indeholder ikke den kaskade af de for personerne så typisk rablende og gale indfald. Selvfølgelig motioneres lattermusklerne, men alt synes hermere afdæmpet. Handlingen forekommer noget tyndbenet og foregår ikke i samme rivende tempo som de øvrige. Den udtrykker ikke forf.s ellers så geniale og fantasifulde ideer. Bogen er lidt skuffendei sammenligningmed hans øvrige produktion, men er alt i alt rimelig hæderlig. Som de to tidligere vil den helt sikkert blive slugt og elsket af børn fra 10 år. Karikerende og sjove s/h ill. afPeder Bundgaard - i øvrigt i stil med de tidligere.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Johs. Herskind (skole)

d. 18. dec. 2018

Denne gang skal samme persongalleri som i de andre Dracula-bøger: Freddy, Dracula, varulven Eddie, monstret Boris, sir Arthur, Mummi og dragen Nitan ud på en meget eventyrlig færd til Kina ogHimalaya-bjergene, hvor Nitan skal til dragekomsammen. Vennerne kommer med på dens ryg, og det er rent utroligt, hvad de kommer ud for: Nitan forsvinder for dem, de skal klare sig under kinesiskeforhold, bl.a. ringe hjem til Freddys forældre, de bliver overrasket af en lavine og møder ufrivilligt den afskyelige snemand o.s.v. Denne hjælper dem imidlertid til at finde drager-nesforsamlingssted, så de alle kan genforenes og komme velbeholdne til Danmark igen. Der findes 12 helsides eller større billeder i s/h holdt i en fed streg, der passer godt til tekstens stemning. Deer meget morsomme og uundværlige i en bog som denne. Både tekst og billeder må tiltale alle, der har fantasien i behold, og vore unge mennesker elsker jo de bindegale situationer, Jürgensen sættersine personer i. Sproget ermeget tiltalende og flydende og kan læses af børn fra 6. kl. og opefter. Dialogen især mellem Dracula og Eddie er krydret med mange sjove jargonudtryk, som i de andrebøger i serien.


Aktuelt

d. 6. feb. 1985

af

af

Steffen Larsen

d. 6. feb. 1985