Bøger / faglitteratur til børn

Bogen om alting : et LEGO eventyr i den virkelige verden


Beskrivelse


Lego-minifigurerne deler tusindvis af fakta om ethvert tænkeligt emne inden for videnskab og teknologi, natur og historie. Med faktabokse, talebobler og små tegneseriestriber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2017

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 14. sep. 2017

Med LEGOs minifigurer som guider kommer vi ved hjælp af fakta, byggeforslag med mere rundt om mange forskellige emner på en skæg og informativ måde. For de 11-14-årige.

Bogens kapitler handler om historie, helte og skurke (som fx opdagelsesrejsende og sørøvere), jorden, opfindelser og opdagelser, rummet, fartøjer, sport og skæg og kultur. Teksten er illustreret med fotos og tegninger, og der er små tegneserier, mange faktabokse og minifigurer med talebobler. På en del sider foreslås forskellige LEGO-byggeprojekter, som fx byg det hurtigste fly med jetmotorer eller byg et imponerende slot til en dronning eller konge. Alt sammen i et layout med bokse og grafik, der er inspireret af legoklodsen.

Faktabogen rummer mange populære emner og handler på den måde faktisk om "alting" inden for videnskab, teknologi, natur og historie, som titlen siger. Det fungerer fint, og det er sjovt med minifigurerne som guider og med ideerne til LEGO-ting, som familien kan samles om og selv bygge. Alt i alt en rigtig god bladre bog om mange forskellige emner.

Bogen kan på mange måder minde om en form for leksikon, som fx Det store børneleksikonPlaneterRiddere & borge, men selvfølgelig med færre oplysninger. Bøgernes opsætning og dele af indholdet ligner indhold og opsætning i nogle andre lidt mindre LEGO-fagbøger som Planeter og Riddere & borgeBogen kan på mange måder minde om en form for leksikon, som fx Det store børneleksikon, men selvfølgelig med færre oplysninger. Bøgernes opsætning og dele af indholdet ligner indhold og opsætning i nogle andre lidt mindre LEGO-fagbøger som og Riddere & borgeBogen kan på mange måder minde om en form for leksikon, som fx Det store børneleksikon, men selvfølgelig med færre oplysninger. Bøgernes opsætning og dele af indholdet ligner indhold og opsætning i nogle andre lidt mindre LEGO-fagbøger som Planeter og .Informationer og udgaver