Bøger / skønlitteratur / roman

Bogen om Baltimore-familien


Beskrivelse


Marcus' egen middelklassefamilie er ikke nær så tiltrækkende som onklens familie i Baltimore - velhavende, overskudsagtig og med plads til Marcus. Sammen med sine fætre er han lykkelig som en del af den tætte, uovervindelige Goldman-trio. Intet kan gå galt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2016

af

af

Helle Winther Olsen

d. 6. okt. 2016

De tre fætre kaldte sig Goldman-trioen, og i barndommen og ungdommen levede og åndede de for hinanden. Så indtraf tragedien, og meget gik helt galt, men hvornår og hvordan startede opløsningen? Kan læses af alle som elsker at krybe ind i en fortælling om familier og hemmeligheder.

Den schweiziske forfatters anden roman foregår også i USA og har samme forfatterhovedperson: Marcus Goldman. I en nutidig ramme sætter Marcus sig for at skildre historien om sit forhold til de to fætre Hillel og Woody; alt det vidunderlige og alt det der pludselig gik galt, og som han slet ikke kender hele sandheden omkring. De tre fætres forhold var ualmindelig tæt, og Marcus rejste i hver eneste ferie fra sine egne forældre for at besøge den tiltrækkende, perfekte og velhavende familie i Baltimore. Kliken udvides med naboens syge dreng, det tætte forhold er rummeligt og gavmildt, men så begynder fundamentet at vakle.

Som i Sandheden om Harry Quebert-sagen er det en roman om sin egen tilblivelse. Den er medrivende skrevet og forførende komponeret; kun lidt efter lidt løftes små bidder af sløret der dækker familiens hemmeligheder og tragiske skæbne. Også stor ros til romanens forskellige miljøer og i særlig grad dens hovedpersoner. En virkelig god, bred og underholdende læseoplevelse.

Familiedramaer om hemmeligheder og tragedier kan man også få hos fx Lars Mytting Svøm med dem som druknerSavannah og Pat Conroy SavannahFamiliedramaer om hemmeligheder og tragedier kan man også få hos fx Lars Mytting Svøm med dem som drukner og Pat Conroy .


litteratursiden.dk

d. 26. okt. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 26. okt. 2016

Endnu en elegant og enestående roman fra den schweiziske bestsellerforfatter. Forfatterens anden roman på dansk er en historie om familie, sammenhold, kærlighed og hemmeligheder. Joël Dicker fik sit s...


Litteratursiden.dk [online]

d. 26. okt. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 26. okt. 2016