Bøger / faglitteratur

Bogen om cykling : praktisk træningshåndbog til alle cykelmotionister


Beskrivelse


Om de forskellige discipliner indenfor cykelsport og om hvordan man kan forbedre sin teknik og optimere træningen. Med fulde træningsprogrammer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2013

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 24. juni 2013

Primært for den knap så rutinerede udøver af sporten, men andre vil også kunne finde brugbare tips. Godt omslag, der sælger bogen glimrende.

Bogen er skrevet af det engelske makkerpar Guy Andrews (arbejder til daglig som cykeljournalist og har deltaget i flere store løb) og Simon Doughty (har tidligere været træner for en række topryttere). Begge har tidligere udgivet bøger om cykling på engelsk, men dette er den første på dansk. Den udkom i hjemlandet i 2007, og slår sig op som en praktisk og generel guide til cykelsporten for både nybegynderen og den mere øvede. Den er velillustreret og let at læse, og der kræves ingen specielle forudsætninger for at kunne få udbytte af den. Vi hører om ting som køreteknik, træningsprogrammer, kost, udstyr etc., der er nærmest ikke et aspekt indenfor sporten der ikke berøres. Det er både bogens styrke og svaghed, for som rutineret rytter føler man ikke at de enkelte emner er beskrevet nok. Bogen forsøger at dække alle de store cykeldiscipliner og da der fx er kæmpe forskel på teknikken ved cykelcross og banecykling, berøres emnerne ofte kun overfladisk. Resultatet er at man ikke læser hele bogen, men springer hen til den disciplin der har interesse. For den knap så øvede, indeholder bogen dog mange guldkorn, som helt sikkert vil kunne bruges.

Kan være en indgang til mere specifikke bøger om disciplinerne som fx Brasks Mountain bike og Landevejscykling.

Velskrevet og flot bog, der fungerer fint som introduktion til sporten.