Bøger / faglitteratur

Bogen om digital fotografering : lær fiduserne, og tag billeder som profferne!. Bind 1


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2009

af

af

Søren Møller

d. 23. sep. 2009

En fotobog med mange ideer og forslag for den lidt viderekomne amatørfotograf.

Mange fotobøger er opbygget mere systematisk med gennemgang af fotoapparatet, motivvalg osv. Denne bog er ligesom sin forgænger Bogen om digital fotografering, 2009, mere opbygget som punktnedslag i de mange emner, som fotokunsten er bygget op af. I den første bog var emnekredsene: Fotoskarphed, blomsterfotos, bryllupsbilleder, landskabsbilleder, sportsfotos, personfotos, rejse- og storbyfotos og udprintning af fotos. Den nye bogs emner er: Blitzfotografering, indretning af atelier, portrætfotos, landskabsfotos, bryllupsbilleder, rejsefotos og makrobilleder. Nogle af emnerne går igen fra den første bog, men med nye eksempler og råd. Ligesom i den første bog er der på hver side et foto i farver af høj kvalitet, og ud fra dette giver forfatteren sine erfaringer, råd og ideer.

Der er efterhånden skrevet en række af bøger om den digitale fotografering, som næsten helt har overtaget pladsen for den analoge. Denne bog træder frem, ligesom bind 1, med sine mange ideer og facts og sine mange fine billedeksempler.

En inspirerende, righoldig og godt illustreret bog om digital fotografering, hvor en erfaren fotograf øser af stor viden, på en nemt forståelig måde.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2008

af

af

Søren Møller

d. 19. dec. 2008

Bogen henvender sig til fotografer på alle niveauer, fordi det er nemt at plukke af forfatterens mange tips og ideer, efter hvad man som læser kan bruge.

De digitale kameraer bruges nu næsten 100% af både professionelle og amatørfotografer. Her er endnu en bog om emnet. I det første kapitel beskrives en række tekniske ting som brug af stativ og fjernudløser, der kan forøge billedernes skarphed. I de følgende kapitler beskrives fotografering af blomster, bryllupsbilleder, landskaber, sportsmotiver, personbilleder og rejsefotos. I de sidste kapitler beskrives en række tekniske ting. Til sidst er der et emneregister. Hele bogen er bygget op, sådan at der på hver side er et fint farvebillede, som eksempel, og ud fra dette billede forklarer forfatteren i et let forståeligt sprog de mange tekniske detaljer. Somme tider i en fortællestil, som nogle læsere måske vil finde rigeligt "snakkende", men andre læsere måske vil hygge sig med.

Der er efterhånden udkommet en lang række bøger om digital fotografering, men ikke nogen, der er opbygget på denne måde.

En indholdsrig og nemt tilgængelig fotobog, der kan bruges både af begyndere og viderekomne. Den bringer et stort antal fine billedeksempler og mange tips og tricks fra en erfaren fotograf.