Bøger / faglitteratur

Bogen om katten


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Drustrup Larsen

2008

Især nye katteejere eller folk, der overvejer at anskaffe sig en kat, vil have fornøjelse af bogen, der formidler sit stof indbydende i klar tekst og fine fotos.

Bogen er udgivet i et samarbejde mellem en producent af dyrefoder, men uden særligt mange sponsorreklamer, og organisationen "Inges kattehjem", der er en konkurrent gennem snart 40 år til Kattens Værn og med samme formål. De har 5 afdelinger i Danmark og sørger desuden for gratis registrering af øremærkede katte i internetregister. Organisationen beskrives i første kapitel, men ellers er bogen primært tænkt som en hjælp til nye katteejere - f.eks. de mange der adopterer en kat fra Inges Kattehjem, men alle nye katteejere kan her finde de mest nødvendige oplysninger om adfærd, fodring, pasning og andre relevante emner. Både børn fra 10-12 år og voksne kan her få gode råd og vejledning, så de værste fejl og misforståelser undgås.

Der er udkommet mange kattebøger, og bibliotekerne har rigtigt mange på hylderne til lånere i alle aldre. Denne bog tilfører ikke noget væsentligt nyt, idet indholdet kan findes i de fleste andre bøger om emnet. Det er alligevel en billig og god fornyelse på hylden, og samtidig fortælles ganske kort historien om Inges Kattehjem, der bl.a. er emnet for Liljensøes Inges kattebog, 1999.

Udmærket bog der er anvendelig for en bred aldersgruppe som introduktion til katte og pasning af dem.