Bøger / faglitteratur / biografier

Bogen om Kim Wall : når ordene slipper op


Beskrivelse


Kim Walls (1987-2017) forældre sætter ord på datterens alt for korte liv, som endte brat i Peter Madsens ubåd. Om hendes liv, hendes karriere som journalist og om den intenst dækkede retssag. Om usigelig sorg og viljen til at gøre noget godt i hendes navn.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. okt. 2018

Stærk biografisk og dokumentarisk skildring, hvor Kim Walls sorgramte forældre sætter uafrystelige ord på datterens alt for korte liv som endte brutalt brat i Peter Madsens ubåd. For dig, som søger en unik biografi.

"Vi ønsker, at Kim skal leve videre, og at det hun opnåede i sit korte liv, ikke skal være forgæves". Sådan skriver Kim Walls forældre i en pressemeddelelse. Et portræt af Kims liv og et vidnesbyrd fra det sorgens land de nu bebor som efterladte. Kim Walls liv slutter 10. august 2017. Forinden er hun i kontakt med Peter Madsen fordi hun øjner en god historie. Ubåds-manden Peter har vilde planer om også at bygge en rumraket. Selv har Kim konkrete planer om med kæresten at forfølge en drøm om at flytte til Kina. Virkelighedens ufattelige brutalitet trumfer drømmerne for altid, da Kims parterede lig, del for del, dukker op, og gør hendes død endelig. Bogen krydsklipper mellem fortid og nutid med Kim i centrum. Her er Kims første spark i mors mave i 1986 og historien om hendes uddannelse og prisbelønnede journalistiske karriere. Alt om Kim indtil hendes afhuggede hoved findes i en plastpose.

Sjældent har jeg været så berørt af en bog. Kim Walls forældre formår med deres bog at gøre Kim så levende som en stærk ung journalist, som med ord kæmper for netop det gode, at de kolde facts om hendes uværdige død rammer som en damphammer.

Dette er den første bog om Kim Wall-sagen. En anden grum mordhistorie med parteringer er Sagen Lundin.


Information

d. 12. nov. 2018

af

af

Gry Inger Reiter

d. 12. nov. 2018


Kvinden & samfundet

Årg. 134, nr. 1696 (2018)

af

af

Katrine Ravnborg Yde

Årg. 134, nr. 1696 (2018)