Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bogen om Pippi Langstrømpe


Beskrivelse


Der bliver skæg og ballade, da en højst besynderlig 9-årig pige slår sig ned i en lille by.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2015

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 12. maj 2015

Samlet udgave af de fleste og bedste historier om den stærke Pippi Langstrømpe, der flytter til en lille by, hvorefter der sker sjove ting og sager. Højtlæsning for 8-11-årige.

Pippi Langstrømpe flytter ind i Villa Villekulla, et meget forfaldent hus i udkanten af en lille by. Pippis mor er død, og faren er søkaptajn, men forlist med sin båd, så Pippi aner ikke, hvornår han kommer hjem. Pippi bor sammen med hesten Lille Gubban og aben hr. Nilsson. Det finder de to andre børn, Tommy og Annika, mærkeligt, men de synes dog, at Pippi er sjov at være sammen med, så de bliver venner og oplever alverdens sjove ting sammen. Pippi er super stærk og har en utrolig fantasi, der er med til at ændret livet for hele det lille samfund, hvor hun bor, og dermed også for Tommy og Annika.

Flot samlet udgave af historierne om Pippi. Illustrationerne er de klassiske, som vi kender fra tidligere udgaver, blot i farver nu. De giver selvklart historierne et ekstra løft. Der er ikke ændret væsentligt ved sproget, så historierne er stort set skrevet i det samme sprog som tidligere - nemt og underholdende.

Der er mange andre udgaver af Pippi Langstrømpe-historierne, bl.a. Bogen om Pippi Langstrømpe, men at finde andre bøger om samme emne er svært, da Pippi jo er Pippi og derfor ret specielBogen om Pippi Langstrømpe.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Elin Søborg

d. 18. dec. 2018

Dette er 2. samlede udg. på dansk af de 3 bøger om Pippi Langstrømpe (Pippi Langstrømpe, Pippi Langstrømpe går om bord og Pippi Langstrømpe i Sydhavet). I forhold til både i. saml. udg. ogseneste 3 bd.s udg. er denne forkortet ved, at en række kapitler, især fra midt i bogen, er udeladt. Typografisk minder den mest om 3 bd.s udg. med behagelig, åben sats og tofarvede illustrationer(brunlig orange / sort). Denne udg. er helt nyillustreret af Ingrid Vang-Nyman i ganske samme stil som tidl. udg., men med et meget større antal illustrationer, og der er også kommet enkelteto-siders firefarvede illustrationer til. Teksten er bortset fra de udeladte kapitler uændret optryk af 3-bd.s udgavens. Det virker som lidt af en dødssynd med en ufuldstændig udgave af denneklassiker, men retfærdigvis skal det nok nævnes, at man skal være temmelig godt kendt med de tidligere udg. for at savne de udeladte kapitler. Historien hænger sammen uden dem, og ydermere gørforkortelsen sammen med det størreantal illustrationer, at denne udg. kan formidles til yngre børn end de tidligere. Den vil uden tvivl fænge hos lånerne. Oplæsning fra ca. 5 år, selvlæsning fraca. 9-10.


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elisabeth Bennetsen

2007

Samlet og nyoversat udgave af de tre klassiske bøger om Pippi Langstrømpe. Og stadig en dejlig bog til oplæsning fra 5 år og selvlæsning fra 10 år.

Man skal have en ældre udgave ved siden af for at opdage ændringerne. De er der, ingen tvivl om det, men det er gjort nænsomt og elegant. Jeg havde ellers tænkt, nyoversætte Pippi - det er da helligbrøde! Men der er sket meget med sproget siden 1940'erne, hvor bogen først udkom, og oversættelsen her har luget ud i de værste gamle formuleringer, der fik bogen til ind imellem at lyde som en gammel, dansk film, og nu er den mere frisk og mundret både at læse op og læse selv. Men samtidig er tidsånden ikke helt pillet ud af den, og Pippis far er fx stadig ganske politisk ukorrekt negerkonge, men boet efter Astrid Lindgren skriver i et efterskrift, at man lige netop med den vending ikke ønsker boget moderniseret, da den ikke er udtryk for en fordom. Illustrationerne er de samme som altid, men farvelægningen er mere over i det rød-orange, og også forsiden er der tippet en lilebitte smule på. Bogen er i lidt mindre format end den udgave fra 1995, som jeg sammenligner med. Men det er stadig en herlig historie om verdens stærkeste pige, der er rig som en trold og med sin handlekraft og fantasi får vendt op og ned på et lille, småborgerligt samfund og to meget pæne børn.

Bogen er kommet i mange genoptryk.

Jeg havde faktisk glemt, hvor god en bog, det er og i den sprogligt opfriskede version her, spår jeg den et endnu længere liv.


litteratursiden.dk

d. 6. feb. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 6. feb. 2019

Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe minder os om, hvor pragtfuldt det er at vende verden på hovedet. De fleste kender Pippi, men faktisk er der mennesker, der aldr...


Berlingske tidende

d. 13. okt. 2007

af

af

Mai Misfeldt

d. 13. okt. 2007


Weekendavisen

d. 30. jan. 2009

af

af

Liselotte Wiemer

d. 30. jan. 2009


Det fri Aktuelt

d. 20. dec. 1988

af

af

Steffen Larsen

d. 20. dec. 1988