Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bogen om sværdet


Beskrivelse


Fantasy. I kampen mod de mørke kræfter befinder Edmund og Elspeth sig nu i det høje nord hvor de er magteløse over for Isdragen. Elspeth kan ikke bruge krystalsværdet, men kaptajn Cathbar kommer dem til undsætning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Vera Jensen

2007

Bogen henvender sig til rutinerede fantasy-læsere fra 12 år. Bogen sælger sig selv via sin enkle og smagfulde forside, hvor Krystalsværdet sammen med titlen danner en slags logo.

Dette er andet bind i serien Den mørke tid. Det første bind hedder Dragerne kommer. Det er en rendyrket fantasy-bog, hvor der indgår ingredienser som drager, fortryllede sværd, trolddom og sågar Loke fra vor Nordiske Mytologi. Hver kapitel indledes med en bid af forhistorien til den aktuelle handling. Disse flashbacks samt den ikke helt enkle handling gør, at bogen primært henvender sig til gode læsere. Bogen er både spændende og interessant med gode personskildringer.

Bogen henvender sig til læsere, som også vil have glæde af Garth Nix's fantasy-serie: Abhorsen-trilogien, 2005 og den endnu ikke afsluttede trilogi Skorpionens orden af Catherine Fisher.

God fantasy for unge og eventuelt voksne fans. Det er nødvendigt at læse Dragerne kommer først.