Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bogen til kongen : om Fauna Groenlandica - den første bog om grønlandske dyr


Beskrivelse


Otto og hans ven Musio skal kortlægge dyrelivet på Grønland og lave en bog til kongen. Baseret på historiske hændelser. Højtlæsning for 5-9-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2020

af

af

Marion Tirsgaard

d. 27. nov. 2020

Otto og hans ven Musio skal kortlægge dyrelivet på Grønland og lave en bog til kongen. Baseret på historiske hændelser. Højtlæsning for 5-9-årige.

Kongen ved ikke meget om dyrelivet i de fjerneste egne af sit rige. Derfor sender han Otto og Musio til Grønland for at lave optegnelser over dyrelivet. Som årene går, kommer Otto og hans følgesvend tæt på søpapegøjer, hvalrosser, isbjørne og hvaler, og de lærer at overleve i den barske natur, inden de vender hjem for at gøre bogen til kongen færdig. Bogen bygger på historiske optegnelser og Otto Fabricius' bog "Fauna Groenlandica", der udkom første gang i 1780. Illustrationerne er fortolkninger af bl.a. gamle landkort, Otto Fabricius' originale tegninger med mere. Med små historiske og nutidige fakta-afsnit bagerst.

Fortællingen om den første naturvidenskabelige bog om dyrelivet i Grønland er spændende og fascinerende, og fakta-afsnittene bagerst tilføjer et lag af historisk vingesus og nutidigt perspektiv. Desværre er bogen præget af stave- og slåfejl, og historien bliver som helhed lidt omstændelig.

Der findes ikke andre børnebøger, der fortæller om Fabricius' oplevelser i Grønland. Af andre fortællinger om dyrelivet i Grønland er fx Hunden der troede den var en isbjørnSlædehundenes sukDøden på indlandsisen og Slædehundenes suk, mens de grønlandske ekspeditioner beskrives i fx Døden på indlandsisenDer findes ikke andre børnebøger, der fortæller om Fabricius' oplevelser i Grønland. Af andre fortællinger om dyrelivet i Grønland er fx Hunden der troede den var en isbjørn og , mens de grønlandske ekspeditioner beskrives i fx Døden på indlandsisenDer findes ikke andre børnebøger, der fortæller om Fabricius' oplevelser i Grønland. Af andre fortællinger om dyrelivet i Grønland er fx Hunden der troede den var en isbjørn og Slædehundenes suk, mens de grønlandske ekspeditioner beskrives i fx .