Bøger / faglitteratur / bibelhistorier

Bogen : Bibelen genfortalt


Beskrivelse


Genfortælling af ca. 60 af de største beretninger i Bibelen.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 31. okt. 2012

Bibelen genfortalt af Bjarne Reuter, der erkender ikke selv at tro på Gud, må være oplagt læsning for de mange bibelfremmede kulturkristne, der synes at bære folkekirken i dag. Der er tale om en velfortalt og gennemtænkt genskrivning, som må forventes at nå et meget bredt publikum, som rækker langt ud over de faste kirkegængeres kreds.

Bjarne Reuter er en solid, populær og velskrivende forfatter. Et oplagt valg som skaber (må det vel hedde) af en ny udgave af Bibelens historier, og han er da også sluppet rigtig godt fra det. Ikke mindst fordi han prioriterer mennesket frem for Gud i alle de nye nuancer og vinkler, han lægger på værket, og netop det vil gå rent ind hos målgruppen af moderne kulturkristne uden den store kirkelige baggrund. Reuter skriver ligefremt med mange nutidige vendinger og iagttagelser. "Penge på lommen skaber populære ledere" hedder det et sted, hvor han på typisk "Reuter-maner" giver historien en nutidig tone, der skærper opmærksomheden, uden at han overordnet slipper den bibelske stemning. Opbygningen følger originaludgaven nøje, men der er tilføjet et alfabetisk stikordsregister til hjælp for dem, der vil søge bestemte historier.

Bibelen er genfortalt, gendigtet og revideret i rigtig mange udgaver, og det giver ikke mening at sammenligne med andre konkrete udgaver, men for et nutidigt, kirkefremmed dansk publikum, er der ikke andre, der rammer så præcist som denne.

Bjarne Reuter genfortæller her veloplagt af Bibelens historier for et moderne publikum.


litteratursiden.dk

d. 14. jan. 2013

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 14. jan. 2013

Bibelens store fortællinger bliver vedkommende og forståelige for moderne mennesker i Bjarne Reuters fine og indlevede gengivelser. Er det virkelig nødvendigt med genfortællinger? Kan vi ikke nøjes me...


Jyllands-posten

d. 2. nov. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 2. nov. 2012


Information

d. 22. feb. 2013

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 22. feb. 2013


Kristeligt dagblad

d. 2. nov. 2012

af

af

Liselotte Wiemer

d. 2. nov. 2012


Præsteforeningens blad

Årg. 102, nr. 51/52 (2012)

af

af

Sarah Auken

Årg. 102, nr. 51/52 (2012)


Religionslæreren

Årg. 110, nr. 4 (2014)

af

af

Lars Kjærulf Larsen

Årg. 110, nr. 4 (2014)