Bøger / faglitteratur

Bogføring


Beskrivelse


Om de grundlæggende krav bogføring skal overholde og hvordan bogføring gribes an.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. dec. 2009

Oplagt målgruppe er iværksættere, der har brug for relativ letforståelig information om det regnskabsmæssige. Kan som de andre bøger i samme serie fra forlaget bruges til hurtig opfriskning af viden.

To selvstændige regnskabskonsulenter, Connie Stibolt Nielsen og Maria Seung Mogensen, skriver her en guide og håndbog om bogføring. Som de andre bøger i samme serie fra forlaget, fx Inkasso, 2009, af Brian Nygaard Oswald eller Køb og salg af bolig, 2009, af Sanne Nygaard Christensen, er bogen fornuftigt pædagogisk opbygget med en række ikoner eller symboler, der bruges konsekvent, fx symboliserer en blyant tjekliste. Bogen redegør for emner som virksomhedsformer og oprettelse, debet og kredit, bogføringsprogrammer, indtægter og debitorer, udgifter og kreditorer, løn og personalegoder, anlægsaktiver, varelager, egenkapital, moms og skat, herunder information om udfyldelse af selvangivelse. Til hurtige opslag fungerer bogen også fint, vil man fx gerne have opfrisket sin viden om begrebet "varelager" er informationen letforståelig.

Der findes naturligvis lærebøger om regnskabsteknik beregnet fx til forskellige handelsskoleniveauer, men jeg savner netop en sådan lettilgængelig bogføringsguide, velegnet til iværksættere.

Letforståelig, brugbar og handy guide, der udfylder et hul på hylden, målrettet til iværksættere og nystartede virksomheder.


Finans/invest

Udg. nr. 289 = 2010, nr. 1

af

Udg. nr. 289 = 2010, nr. 1