Bøger / faglitteratur

Bogstaveligt : en grundbog i fonetik og fonologi for undervisere i læsning og stavning


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 23. aug. 2018

Praksisorienteret lærebog i fonetik og fonologi for undervisere i læsning og stavning. Bogen har relevans for alle undervisere i læsning og stavning, især i grundskolen, men også videre op gennem uddannelsesforløbet, samt specifikt for læsevejledere og specialundervisningslærere.

Bogen er delt i to dele. Den første del er den teoretiske del, som introducerer dansk fonetik og fonologi og giver den faglige ballast til at kunne arbejde med bogens anden og praksisorienterede del. Gennem hele bogen er der mange øvelser, som giver læseren mulighed for at anvende det teoretiske stof i praksis.

Det er en virkelig god og lærerig udgivelse, som giver undervisere i læsning og stavning faglig viden og redskaber til at kunne målrette og optimere deres undervisning. Bogens mange øvelser gør den teoretiske viden meget konkret og nærværende, så det ikke bare er teori men bliver til praktisk anvendelig viden.

Bogen kan suppleres med andre udgivelser om læse- og staveindlæring. Det kan eksempelvis være titlerne Tæt på sprogLæsning og læseundervisning og Læsning og læseundervisningBogen kan suppleres med andre udgivelser om læse- og staveindlæring. Det kan eksempelvis være titlerne Tæt på sprog og .