Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Bogstavtyven


Beskrivelse


Billedbog. Anna vågner en morgen og kan pludselig ikke udtale bogstavet A. Det viser sig, at et sjældent insekt, bogstavtyven, har været på spil og suget bogstavet ud af Annas øre. Hvordan kommer hun til at snakke normalt igen?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2014

af

af

Marianne Agger

d. 15. okt. 2014

Har man aldrig hørt om bogstavtyven, får man her en fin beskrivelse af det besynderlige væsen. En billedbog med spænding, humor og sødme for børn mellem 3 og 6 år. Især skoleparate børn, der er i gang med at lære alfabetet, vil synes, den er sjov.

Maria Rørbæk står bag læs let-bøgerne om "Mik" og billedbøgerne om "Krokodillebarnet", og Siri Melchior har tidligere illustreret fx Kim Fupz Aakesons "Lili"-bøger. I bogen her møder vi pigen Anna, der vågner og opdager, at hun pludselig ikke kan udtale bogstavet A. Hun løber forskrækket ind til sin bror Anton, der først ikke forstår, hvad hun siger. Da han finder ud af, hvad der er galt, går de sammen ned til farfar. Han kan høre på det hele, at bogstavtyven har været på spil. Bogstavtyven er et insekt, der suger bogstaver ud af ørerne af sovende børn. For at få Anna til at tale normalt igen, må de følge farfars instrukser, hvilket bliver både sjovt og spændende.

Sproget er skægt at læse højt med alle de fjollede ord, der kommer ud af Annas mund. Derudover er det mundret og levende. Tegningerne er søde og sprælske, og de illustrerer fint handlingens forløb.

Med sit tossesjove sprog minder "Bogstavtyven" om Fupz Aakesons Tante T, der også leger med sproget og får hylende morsomme sætninger ud af det. Begge rammer virkelig målgruppen og kan være med til at introducere børnene for sprogets mangfoldige og fantastiske univers.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 12. jan. 2015

af

af

Merete Ahner

d. 12. jan. 2015