Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bokse-Kalle, Angelo & Muhammad Ali


Beskrivelse


For Kalle er hverdagen fyldt med drillerier. Lennart Cykeltyv hugger hans cykel, og bøllerne i byen smider ham i søen. Boksetræneren Angelo bliver Kalles redning. Kalle får, ved hjælp af taktik og teknik i bokseringen, sat skovlen under byens bøller.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 22. okt. 2012

Letlæselig bog (lix 14) for drenge fra 9 år/ 3. klasse.

Bogen har, på grund af skriftstørrelsen, et omfang på 260 sider fordelt på 19 kapitler. Kim Dalsgaard har illustreret bogen med karikerede figurer i en tegneseriestreg. Bogen drejer sig om en lille gut, der er bange for et slæng af større drenge i byen. Forfatteren efterlader flere intertekstuelle spor til Ole Lund Kirkegaards forfatterskab. Byen hedder Kirkelund, der er en slagter og en bager, der er uenige, men som finder sammen. Der er bøller og rødder i byen, som her hedder Lennart og Lange Jan. Fortællingens "lille skid" er Kalle, der bliver drillet og får cyklen stjålet, men som formår at få skovlen under byens bøller. Vi er tilbage i forfatterens barndom med Puch Maxi og bokseidolet Muhammad Ali. Forfatteren anvender mange voksne vendinger fx "Hovmod står for fald", og mange ord hører fortiden til. Men historien fanger læseren, fordi den svage overlever og klarer slænget. Det sker i en boksering, hvor han kender teknikker til at køre modstanderen træt ud fra devisen "Danser som en sommerfugl og stikker som en bi".

Bogen sender tankerne tilbage til Gummi-Tarzan og Orla Frøsnapper, men den lever ikke op til klassikerne rent sprogligt.

Letlæselig men omfangsrig bog om en dreng, der bliver mobbet, men som udfordrer bøllerne med hjælp fra en voksenven, der lærer ham boksningens regler og teknikker.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 10. dec. 2012

af

af

Cecilie Rosdahl

d. 10. dec. 2012