Bøger / faglitteratur til børn

Boksning


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. sep. 2010

Denne fagbog om boksning kan læses af børn mellem 9 og 13 år. Der findes meget lidt litteratur om boksning generelt, og endnu mindre for børn og unge. Så det er rart, der endelig kommer en udgivelse om emnet med et nyere udseende. Bogen rammer sin målgruppe og dækker en del af behovet for nyere litteratur om emnet. Men den tilfører ikke den store faglige viden om emnet til børn, der i forvejen har bare lidt kendskab til boksning.

Bogen er en del af den nye serie Kampsport, som også bl.a. indeholder titlerne Judo og Karate. Bogen er opbygget over tosidede opslag, som i ord og især i billeder giver et lille indblik i boksesportens verden. Emnerne er bl.a. stød, forsvar, vægtklasser, boksning på film, mesterboksere, sportens farer og bestikkelse. Mike Tyson får kun tre linjers omtale, og der er ingen omtale af boksning i Danmark, så det er en forholdsvis "tynd" fagbog. Men målgruppen vil være glad for endelig at kunne læse en ny bog om emnet.

Der skrives meget lidt faglitteratur for børn og unge om boksning. Der findes dog Marcel går til boksning, 2000 og Muhammad Ali, 2000.

Det er tiltrængt med en ny udgivelse om boksning. Bogen mangler dog faglig dybde.Informationer og udgaver