Bøger / faglitteratur til børn / øvelser

Boldsens håndboldskole


Beskrivelse


Fotobog med 75 træningsøvelser til håndbold for håndboldspillere op til 14 år : Opvarmning, boldøvelser, teknik, målmandstræning, kontra, forsvar, angreb, bag-, streg- og fløjspiller-øvelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2010

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 13. aug. 2010

Fotobog der henvender sig til større børn fra 13 år, håndboldtrænere samt idrætslærere, der søger inspiration til træningen.

Omslaget viser den kendte håndboldspiller Joachim Boldsen med 3 børn klar til træning. J.B. fortæller i forordet om sine erindringer om barndommen i hallen - hvad der drev ham, og hvorfor han stadig elsker at spille håndbold. Gennemgående er holdningen, at træning skal være sjovt. J.B. fortæller om sin tid i de mange klubber. Bogen er primært en fotobog, hvor J.B. sammen med en gruppe børn viser rigtig mange træningsøvelser. Bogen er inddelt i kapitler med disse overskrifter: opvarmning, boldøvelser, teknik, målmandstræning, kontra, forsvar, angreb, bag-, streg- og fløjspiller øvelser. 20 øvelser er specielt markeret. Disse kommer til at ligge på www.gyldendal.dk/joachim-boldsen. Der er lagt et par klip på siden, og de virker. Teksterne er forklarende billedtekster, og de virker ret kompakte. Der er anvendt mange lange ord - ikke kun fra håndboldverdenen - og der er valgt en tæt og slank typografi, der vanskeliggør læsning af teksten.

J.B. skrev i 2007 bogen Ærlig talt. På bibliotekerne findes flere bøger om håndboldtræning, men omslaget med idolet J.B. vil nok fange spilleres interesse. I år er udkommet Flere håndboldtips : 626 træningsøvelser til håndbold af Peter Schmidt.

Bogen er anvendelig til forberedelse af håndboldtræning. Børn fra 13 år kan selv læse teksten. Håndboldbørn i alle aldre vil finde bogen interessant.