Bøger / skønlitteratur / roman

Bombardement


Beskrivelse


Ludvig Dane er succesrig forretningsmand i København, men rigtig tilfreds med sit liv er han ikke. Bombardementet af København i 1807 vender dog op og ned på hans liv, både privat og arbejdsmæssigt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 27. aug. 2010

Til de mange, som næsten ikke kan vente med det næste bind i serien Slægten, men romanen kan også læses af folk, der kan lide historiske romaner, selv om de ikke har læst de andre i serien.

Maria Helleberg er en flittig forfatter, Bombardement er hendes 4. bidrag til serien om slægten Dane. Vi er nu nået frem til 1807, og romanen fortælller om optakten til englændernes bombardement af København og tiden efter- en periode som Maria Helleberg også har beskrevet i Druknehuset fra 2008. Ludvig Dane er succesrig forretningsmand i København, han er flittig, loyal og retfærdig, et direkte modstykke til broderen Troels, som lader sig lede af følelser og øjeblikket. Troels var omdrejningspunktet i seriens nr. 17, Patrioten. Troels har altid været moderens yndlingssøn, selv om Ludvig har forsøgt alt for at behage hende. Han har giftet sig med Henriette efter moderens ønske, på trods af at han var forelsket i broderens kone. Er der problemer i privatlivet er der til gengæld succes i forretningsverdenen og diplomatiet, som Ludvig bliver tilknyttet, men englændernes bombardement af København vender op og ned på meget. Maria Helleberg har som sædvanlig sin research i orden, og kombinationen af fiktion og historiske personer og begivenheder fungerer fint.

Perioden er beskrevet i andre danske romaner, bl.a. i Himmelvægterne, 2010 og Spaniolernes sommer 2010.

Underholdende og let læst roman om en dramatisk periode i den danske historie.


litteratursiden.dk

d. 20. sep. 2010

af

af

Henriette Olesen

d. 20. sep. 2010

Året er 1807, kongen er gal og kronprinsen handlesvag. København står overfor at blive bombarderet, hvis ikke hele den danske flåde afgives. Den historiske føljeton 'Slægten' er nu nået til 18. bind. ...


Berlingske tidende

d. 27. aug. 2010

af

af

Niels Houkjær

d. 27. aug. 2010


Kristeligt dagblad

d. 22. okt. 2010

af

af

Peter Graarup Westergaard

d. 22. okt. 2010